Падението на Президента на БФКШ г-н Петьо Маринов

Тук се пише само от сериозни хора по сериозни теми

by Advertising on Mon Feb 04, 2013 3:57 pm

Advertising
 

Падението на Президента на БФКШ г-н Петьо Маринов

Postby atakurt on Mon Feb 04, 2013 3:57 pm

Аз съм прост редови член на БФКШ и ми е доста смешно как, вместо да работи за просперитета на поверената му федерация, г-н маринов се занимава с клюки и интриги, разпращайки зловонни имейли из България.
Ами нали сте шеф, г-н Президент! Накажете виновните и да вървим напред. Имате тези правомощия. Но така - да се оплаквате от своите подчинени пред обществеността, как да кажа ... хммммм ...
Ето и фактите, пък нека всеки сам да прецени за какво иде реч:

________________________________________________________________
Подател: Petyo Marinov <petyomarinov@abv.bg>
До: gensap@cisbg.com, altepar@bgnet.bg, spasdspasov@yahoo.com, nikopetrov@yahoo.com, vanyo_stoynov@abv.bg, cska.chess@mail.bg, toshko_47@abv.bg, Simeon Vinchev <vinchev78simeon@abv.bg>, zlatinchess@abv.bg
Копие до: bochev@yahoo.com, evtim.stefanov@gmail.com, semovbg@abv.bg, atakurt@abv.bg, petkovpg33@gmail.com, b.l.ignatov@abv.bg, baschradi@vip.bg, deskar1947@gmail.com, dean_davidov@abv.bg
Относно: Marinov-Vatenkov
Дата: Понеделник, 2013, Февруари 4 09:53:47 EET

Скъпи приятели, девиза на ИКЧФ е "Приятели сме ". През последните години положихме доста усилия и бяха хвърлени не малко финансови средства,за да стане кореспондентният шах това , което е в момента. Никога , повтарям отново НИКОГА в историята на кореспондентният шах ,даден състезател не си е позволявал да победи с противоречащи на етичните норми средства.През последните месеци бяхме свидетели на смешни и жалки картинки на "състезатели" от един шахматен клуб , все още член на БФКШ. В стремежа си за НЯКАКВИ победи , тези "състезатели" минаха всякакви морални и етични норми на поведение. Връх на абсурда е спечелената на етичен и морален начин ,без кавички ,победа на г-жа Куртенкова срещу Добри Семов в ДИП за ветерани. Много често на запад , особено в САЩ , слушаме за най-различни финансови престъпления извършвани от българи ,като се използва предимно наивността на хората. Нормално ли е , да поемеш ангажимент на Общото събрание на БФКШ ,че ще съдействаш за оправяне на проблемите с нашият сървър , а в замяна на това да използваш всичките му недостатъци по крайно просташки начин. Нормално ли е да играеш ход и да вземаш отпуска. И то на всеки ход , от последните ! За да изтече времето на твоят противник. Отлична победа , издигаща безкрайно , на един велик пиедестал шахматната простотия и недъгавост.
В оглед на всичко това , аз взех решение ,за което се извинявам на състезателите от моят отбор. А именно : отказвам да продължа партията си срещу отбора на Спартак Пловдив ,в знак на протест срещу начина по който играят състезателите на клуба. Задавам и следният въпрос към г-н Златин Стоянов - отговорник за външният календар : г-н Стоянов , ако даден състезател от този клуб ,участва в международна проява и "играе" по този начин , какво правим ? Затова ли аз самият инвестирах собствени средства в БФКШ ,затова ли почетният президент на ИКЧФ идва през март в България да уточняваме подробностите около организацията на нов конгрес в България ? Така ли градим имидж на федерацията ?
С въпрос към всички : За това ли сме се събрали заедно ? Какво правим въобще ? Ще си правим ли кефа ,като играем кор.шах или ще си късаме нервите с неудачници в живота ?
С пожелание за весела и успешна седмица

Best regards

Petyo Yordanov MARINOV
----------------------------------
SLY COMMERCE LTD.
37 Chataldja Str. apt.3
5800 Pleven , Bulgaria
+359 887427750 mobile
+359 64 800892 tel / fax
skype : petyomarinov1
http://www.slycommerce-ltd.com
_________________________________________________________________________________

А сега и коментарът на фактите от независим безпристрастен журналист, като моята скромна особа:
1. Прозвището "Ватенков", употребено от един Президент (НИМА ТОВА СА ДУМИ НА ПРЕЗИДЕНТ?), уронва имиджа и достойнството на нашия спорт. Още повече, че Куртенков е настоящ държавен шампион за мъже по кореспондентен шахмат в някои от дисциплините по кореспондентен шах.
2. Обидите, хвърлени от Президент към негов подчинен клуб и председателя му - шампион на България, са достойни единствено за съжаление и задължително подлежат на доказване. Явно е, че ще има серия от съдебни дела и моля да не ми се сърдите, ако БФКШ фалира и бъде лишена от лиценз. Вината за това ще е на сегашното ръководство.
3. Пред ОС на БФКШ не съм поемал никакви подобни ангажименти. Нещо повече - на самото ОС исках да поема такива, исках да задам въпроси, но ми беше отказано, поради "липса на време".
4. Позицията, в която г-н Семов губи срещу майка ми в ДИП за ветерани (ДА ЖИВЕЕ НОВАТА ШАМПИОНКА НА БЪЛГАРИЯ ЗА ВЕТЕРАНИ - МАЙКА МИ!), е прекалено загубена (с оценка +3,88 при дълбочина 32 полухода на ХУДИНИ ПРО 3). Ето я и нека всеки сам да прецени (желаещите могат да разиграят виждащите се последни десетина хода и сами да се убедят, че г-н Семов се е защитавал почти перфектно, т. е. оценката +3,88 е валидна още преди десетина хода):

Semov3.jpg
Semov3.jpg (153.57 KiB) Viewed 1579 times


За какви абсурди и неетичност бъбри Президентът ни? Напълно редовна победа.Къде е проблемът?

5. Президентът ни е бесен, поради собствената си загуба: viewtopic.php?f=11&t=1170
Затова и "се отказва" да играе с Вакрилов. Но как може да се откажеш да играеш партия, която вече е загубена по цайтнот? Та тя е завършила!
Освен това, самото демонстративно отказване е наказуемо, защото уронва имиджа на играта - още повече, че е уникално, правейки се от Президент!!!

6. В международен турнир няма никакъв проблем да се взима отпуск и всеки го знае. Въпросите на Президента към г-н Стоянов са неестествено глупави и с огромно любопитство очаквам отговорите им ...
Президент на ШК "Спартак" - Пловдив - viewtopic.php?f=41&t=921 . Гений и единствен официален представител на опозицията в българския шахмат! Родният шахмат не се ръководи правилно и затова върви надолу вече девета поредна година. РАЗРЕШАВАМ ВИ ДА ГОВОРИТЕ ЗА МЕН ВСИЧКО, КОЕТО ИСКАТЕ, ДОКАТО АЗ МОГА ДА ПРАВЯ ВСИЧКО, КОЕТО ИСКАМ!
User avatar
atakurt
Цар
 
Posts: 914
Joined: Tue Mar 18, 2008 12:43 pm
Location: София

Return to Официални дискусии за Българския шах

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests