Националната преса за шаха на Великденския понеделник

Тук се пише само от сериозни хора по сериозни теми

by Advertising on Mon Apr 20, 2009 9:38 am

Advertising
 

Националната преса за шаха на Великденския понеделник

Postby atakurt on Mon Apr 20, 2009 9:38 am

Верна на принципите си, свободната шахматна журналистика отрази точно и безпристрастно именно днес, на Великденския понеделник, поредното финансово облагодетелстване на наш гръб, осъществено от страна на дългогодишния първи окръжен секретар на Българската комунистическа партия в Перник и организационен секретар на Висшия партиен съвет на Българската социалистическа партия, работещия в централата на БСП на "Позитано", Стефан Сергиев.
Ето и текстът, публикуван на страница 18-а в днешния (20-и април, 2009 година - рождения ден на Адолф Хитлер) брой на националния ежедневник "Стандарт":
----------------------------------------------------------------
Русия стана 11-ия европейски шампион за сеньори във Фелден (Австрия), следвана от Швейцария и Финландия. БФШ отново не изпрати отбор, отказвайки се да развива и това направление в родния шах. Самозатварянето зад „желязна завеса” е атавистичен остатък от отминал исторически период и не е от полза за напредъка ни, като последиците вече се усещат. А оправданието, че няма пари е смешно, след като само за март (и то – по време на световната финансова криза!) ръководството на БФШ тайно си разпредели премии от 15 хиляди лева! На първа дъска победи 78-годишният Виктор Корчной (Швейцария) с пърформанс 2644, следван от Виталий Цешковски (Русия) със същите точки, но пърформанс 2624. Младежка партия си спретнаха В. Корчной и гм Хайки Вестеринен (Финландия): ... (следва партията)
----------------------------------------------------------------------
Купете си броя и разпространете случая!
Докога ще си мълчим?
"Докле е мъничка змията,
елате да се съберем!
С крака да й строшим главата!
Свободни да се назовем!"
Президент на ШК "Спартак" - Пловдив - viewtopic.php?f=41&t=921 . Гений и единствен официален представител на опозицията в българския шахмат! Родният шахмат не се ръководи правилно и затова върви надолу вече девета поредна година. РАЗРЕШАВАМ ВИ ДА ГОВОРИТЕ ЗА МЕН ВСИЧКО, КОЕТО ИСКАТЕ, ДОКАТО АЗ МОГА ДА ПРАВЯ ВСИЧКО, КОЕТО ИСКАМ!
User avatar
atakurt
Цар
 
Posts: 914
Joined: Tue Mar 18, 2008 12:43 pm
Location: София

Return to Официални дискусии за Българския шах

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests