Корупцията в пловдивския шахмат

Тук се пише само от сериозни хора по сериозни теми

by Advertising on Sun Jan 23, 2011 11:19 am

Advertising
 

Re: Корупцията в пловдивския шахмат

Postby cornel_stick on Sun Jan 23, 2011 11:19 am

За съжаление тежък грип ме повали на легло и не можах да продължа да разкривам лика на българската и пловдивската мафия. Сега ще се спра на въпроса как, откъде и защо се появи в шахмата комичната фигура на Хралампи Ванев. Както е известно на всички по-възрастни шахматисти, шеф на пловдивската мафия в продължение на 30-десет години беше Любен Попов-Бачката. Тази злокобна личност вгорчаваше всекидневно живота на светлия и изключително талантлив гросмайстор Георги Трингов. Гросмайстор Трингов в разговори никога не споменаваше името на Попов, а винаги му казваше „Калния”. Трингов мразеше Калния защото с изключително хитри инсинуации, той разруши брака му, и не правеше нищо без да има лична изгода. Преди 20-тина години Калния с мръсни номера свали почтения полк. Гулов от председател и управляваше еднолично „Локомотив” Пловдив в своя полза и изгода.
Както е известно Калния е страстен комарджия-покерджия, но почти винаги е губивш. Той проигра две фамилни жилища и сега е на улицата! Преди десетина години Калния взе от улицата никому неизвестния Х. Ванев, и го наложи за председател на СКШ”Локомотив” Пловдив. Калния се надяваше , че известният фалшификатор на картини Х. Ванев ще му дава пари за да играе покер. Но криви се оказаха сметките на Калния - Ванев иззе бизнеса му с шахмата и започна да граби, както преди това грабеше от футбола и Филчо Колев. Интересно е, че сега между тях прехвърчат искри и те са скрити врагове. Покойния гросмайстор Трингов кръсти Ванев-„Кривия”, защото този човек освен , че е крив физически, е крив и като характер. В момента Калния и Кривия изживяват последните си звездни мигове. От догодина те няма да организират турнири в Новотел „Пловдив”, защото техния кмет ще падне и Пловдив ще има нов и млад кмет! Това ще бъде и краят на „Локомотив” Пловдив в шахмата!
Толкова за днес, а от утре се прехвърляме в София!
cornel_stick
Пешка
 
Posts: 8
Joined: Mon Jan 10, 2011 10:08 am

by Advertising on Wed Jan 26, 2011 9:06 am

Advertising
 

Re: Корупцията в пловдивския шахмат

Postby cornel_stick on Wed Jan 26, 2011 9:06 am

Ето убедително доказателство за страхотната корупция в Пловдивския шахмат и Съдийската комисия при БФШ! Вижте отношението на един дерибей от "Локомотив" Пловдив към един уважаван и много дал на шахмата колега!
П Р О Т О К О Л

ОТ СРЕЩАТА НА ЧЛЕНОВЕТЕ НА РССК ОТ ПЛОВДИВ, КАКТО И ДРУГИ

ШАХМАТНИ ДЕЙЦИ, ПРОВЕДЕНА НА 21.01.2011 г.На 21.01.2011 г. в 18:30 ч. в залата на ШК „Спартак”-Пд на територията на СКШ „Рокада”-Пд се проведе среща на редовните членове на РССК от гр. Пловдив, както и други шахматни дейци. Срещата бе инициирана от г-жа Ружка Генова, която е отговорник (координатор) към Съдийската комисия за Южна-централна зона.
На срещата присъсстваха:
1 мм Ружка Генова – съдия Републиканска категория, координатор на съдиите от зоната от страна на Съдийската комисия, председателстваща събранието.
2 инж. Здравко Недев – съдия Международна категория и зам.-председател на Съдийската Комисия при БФШ
3 инж. Красимир Сапунов – съдия Републиканска категория и Председател на СКШ „Рокада”-Пд
4 мм Атанас Куртенков – съдия Републиканка категория и Председател на ШК „Спартак”-Пд
5 мс Боби Доросиев – съдия Републиканска категория, Главен треньор на ШК „Спартак”-Пд
6. кмс Димитър Илчев – ФИДЕ-арбитър и Председател на ШК „Пловдив 64”
7. Благовест Вакрилов – съдия Първа категория
8. Илияна Полендакова – съдия Втора категория
9. Соня Пионова – съдия Втора категория
10. кмс Георги Енчев – съдия Трета категория
В началото на срещата присъстваха още:
1. Харалампи Ванев – Преседател на СКШ „Локомотив”- Пд
2. мм Любен Попов от СКШ „Локомотив”- Пд
3. г-н Ивайло Хаджитодоров – магистър по информатика и компютри
За Протоколчик на събранието беше избран г-н Благовест Вакрилов.
Първи взе думата г-н Х. Ванев и запозна присъстващите с организацията и проблемите на предстоящите два турнира в Новотел „Пловдив”. Залата изслуша с голямо внимание експозето на г-н Х. Ванев, а г-н Ат. Куртенков изказа подкрепа на колегата си.
Г-н Х. Ванев засегна и въпроса за назначаването на съдиите на Открития шампионат на България и на полуфиналите ДИП – мъже и жени.Той спомена, че организаторите само предлагат съдиите, а се назначават от Съдийската Комисия при БФШ. Тук г-н Б. Доросиев се намеси: „Не е точно така, г-н Ванев! Вие от години налагате едни и същи съдии на двата турнира и не давате възможност за изява на други пловдивски съдии. При това положение кога ще дойде нашият ред?” Г-н Х. Ванев стана от местото си, отиде в средата на залата и на висок глас каза: „Ти, Боби Доросиев, си един некъдърник! Докато аз съм начело на „Локомотив” Пд, твоят ред никога няма да дойде! Какво ще правиш там? – Да ми клатиш ташаците ли?!...”, след което излезе заедно с г-н Л. Попов.
Г-н Ат. Куртенков прочете Писмо–Покана до Г-н Кмета на Община Пловдив за организиране на шахматни двубои на ШК „Спартак” Пд срещу СШК „Локомотив” Пд, ШК „Марица” Пд, ШК „Дебют” Пд и ШК „Любител” Пд, като единствено условие е всеки клуб да играе със състезатели, имащи адресна регистрация в Пловдив.
След него г-н Б. Доросиев ни запозна с проведените общински ученически игри по шахмат до 7-ми и до 11-ти клас, на които беше Главен съдия, а г-н Бл. Вакрилов – Секретар. Г-н Б. Дородиев информира, че на турнира до 7-ми клас е имало инцидент с г-жа С. Пионова. Г-жа Пионова е влезла в игралното поле и с това е оказала влияние върху развоя на 1 от партиите. Г-жа С. Пионова обясни, че вина за инцидента имала майката на детето Урилски. Г-жа С. Пионова, която ръководеше отбора на ОУ „Кочо Честименски”, класирал се последен, изказа недоволство от организацията и съдийството. Проведе се оживена дискусия за провеждане на първенството до 7-ми клас. Г-жа С. Пионова изказа недоволство от полуфиналните фази, при условие, че тази система беше наложена от огранизаторите от Общински детски комплекс и присъстващите учители. Беше решено за следващите общински ученически игри МОССК да предложи и осъществи по-справедлива система за провеждане на турнира.
Силно недоволство бе изказано от начина на определяне на съдиите от страна на Съдийската комисия – липса на протоколи, списъци от назначения, обективност и назначаване на едни и същи хора. Съдийският доклад и цялата документация на проведените общински първенства е предал в срок на Председателя на МОССК г-н Ат. Куртенков. Г-н Б. Доросиев предаде на г-жа Р. Генова благодарствено писмо от организаторите на турнира за отличното съдийство и получи нейните сърдечни поздравления!
След като се стигна до точка „Разни” от дневния ред, г-н Б. Доросиев запита г-жа Р. Генова: „Вие, г-жо Генова, в присъствието на г-н Здравко Недев и г-н Красимир Сапунов ме информирахте, че в СШК „Локомотив” Пд не се спазват счетоводните стандарти и се злоупотребява с вноските на участниците.”, на което тя замълча.
Г-н Ат. Куртенков каза, че иска да зададе няколко въпроса, на което г-н Д. Илчев заяви: „Нямам желание да отговарям на никакви твои въпроси!”. Г-н Ат. Куртенков твърдеше, че г-н Д. Илчев не е бил главен съдия на турнир, базирайки се на информацията, качена в сайта на Съдийската Комисия. Г-н Д. Илчев отвърна, че е бил Главен съдия на турнира „Д-р Юрий Тошев”, но не стана ясно с какво решение на Съдийската комисия е бил назначен и кога е предал своя съдийски доклад.
Съвещанието, въпреки споровете, премина в уважителен и спортсменски дух. Участниците контактуваха помежду си на Вие, което много дразнеше някои хора.
Реши се от 2011 г. г-н Ат. Куртенков да започне да информира за всички турнири и съдийски събития на територията на зоната.


21.01.2011г.
гр.Пловдив

Протоколчик:........................................
(Благовест Вакрилов
cornel_stick
Пешка
 
Posts: 8
Joined: Mon Jan 10, 2011 10:08 am

by Advertising on Tue Mar 08, 2011 10:56 am

Advertising
 

Re: Корупцията в пловдивския шахмат

Postby atakurt on Tue Mar 08, 2011 10:56 am

Kalin wrote:Всеки може да си купи билет за 100 евро, предполагам знаете от кого :)
В едните клубове дават пари (пък който иска може да си купи билети с тях), а в Локомотивите дават повече билети и по-малко пари. Аз лично не виждам някаква несправедливост спрямо едните или другите... всеки си преценява сам. Поправете ме, ако информацията ми е грешна, защото не е съвсем нова :)

За пореден път заявявам едно и също нещо, за да разпръсна поредните слухове, а именно:
1. Подкрепям мнението на Калин по-горе. Логично е и е в полза на всички.
2. Аз не съм против билетите. Самият аз ползвам билети и е свръхтъпо да си правя харакири - както на личния си интерес, така и на интереса на приятелите ми - шахматисти, най-малкото, защото ще се отвърнат от мен.
3. В продължение на логиката на Калин:
Клубовете, които не могат да дадат билети на състезателите си, които не могат да им дадат пари, които не могат да им дадат купони или други материални облаги, ще се опитат да дадат нещо друго. Ето защо, Шахматен клуб "Спартак" реши да:
- взима по-малка входна вноска от състезателите си в турнирите на Клуба;
- дава по-високи парични помощи на състезателите си в турнирите на Клуба;
- при равенство в точките в турнирите на Клуба първият допълнителен показател да е картотекиране в Клуба и едва после - това, което показва програмата;
- дава разряди САМО на състезателите от Клуба, а на останалите да не дава.
Ще има и още!
----------------------------
И аз не виждам никаква несправедливост в това спрямо едните или другите ... всеки си преценява сам дали да дойде в ШК "СПАРТАК" - достъпът е свободен и приемаме всички!!!
Президент на ШК "Спартак" - Пловдив - viewtopic.php?f=41&t=921 . Гений и единствен официален представител на опозицията в българския шахмат! Родният шахмат не се ръководи правилно и затова върви надолу вече девета поредна година. РАЗРЕШАВАМ ВИ ДА ГОВОРИТЕ ЗА МЕН ВСИЧКО, КОЕТО ИСКАТЕ, ДОКАТО АЗ МОГА ДА ПРАВЯ ВСИЧКО, КОЕТО ИСКАМ!
User avatar
atakurt
Цар
 
Posts: 914
Joined: Tue Mar 18, 2008 12:43 pm
Location: София

Previous

Return to Официални дискусии за Българския шах

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests