Корупцията в съдийската комисия при БФшахмат

Тук се пише само от сериозни хора по сериозни теми

by Advertising on Fri Jan 21, 2011 10:18 am

Advertising
 

Корупцията в съдийската комисия при БФшахмат

Postby Brave heart on Fri Jan 21, 2011 10:18 am

До Председателя на съдийската комисия г-н Румен Ангелов
До Зам. Председателя г-н Здравко Недев
До Секретаря г-н Георги Живков
До Касиера и отговарящ за съдиите в южна България г-жа Ружка Генова
До всички членове на съдийската комисия
До всички правоспособни съдии
Скъпи колеги, обръщам се към всички Вас във връзка с последните безпринципни назначения на съдии за Открития шампионат на Република България и полуфиналите на ДИП мъже и жени! На тайнствено заседание, на което са присъствали само трима!? членове на съдийската комисия са взети решения, който са очевидно безпринципни!
Съдийската комисия, на която с нашите гласове сме делегирали определени отговорности, не е комисия по себеустройване! Освен безпринципност и корупционност, ние вече съзираме и семейственост. В минали години се устройваха любовниците, приятелите, а сега вече и съпрузите!
Настоявам да се свика ново заседание на съдийската комисия и с необходимия кворум се вземат нови отговорни решения!
Съдийски поздрави!
Боби Доросиев- съдия Реп. категория от 1976г.
Заб. За последен път бях съдия на полуфинал за Реп. Първенство за жени през февруари 1978г!! Дано Господ ми даде здраве и дълголетие за да доживея до ново назначение!
Brave heart
Пешка
 
Posts: 6
Joined: Fri Jan 07, 2011 10:41 pm

by Advertising on Fri Jan 21, 2011 10:38 am

Advertising
 

Re: Корупцията в съдийската комисия при БФшахмат

Postby atakurt on Fri Jan 21, 2011 10:38 am

Brave heart wrote:За последен път бях съдия на полуфинал за Реп. Първенство за жени през февруари 1978г!! Дано Господ ми даде здраве и дълголетие за да доживея до ново назначение!

При този Председател на Съдийската комисия на БФШ няма да доживееш, ако ще и да станеш баобаб!
Всички виждат какво става! Милен и Иван си тръгнаха, а те са най-добрите съдии.
Чакам Румен да даде протокола от 19.12.2010 г. от заседанието на СК, което е длъжен по Правилника за дейността на РССК да направи и тогава ще коментирам повече ...
Президент на ШК "Спартак" - Пловдив - viewtopic.php?f=41&t=921 . Гений и единствен официален представител на опозицията в българския шахмат! Родният шахмат не се ръководи правилно и затова върви надолу вече девета поредна година. РАЗРЕШАВАМ ВИ ДА ГОВОРИТЕ ЗА МЕН ВСИЧКО, КОЕТО ИСКАТЕ, ДОКАТО АЗ МОГА ДА ПРАВЯ ВСИЧКО, КОЕТО ИСКАМ!
User avatar
atakurt
Цар
 
Posts: 914
Joined: Tue Mar 18, 2008 12:43 pm
Location: София

by Advertising on Fri Jan 21, 2011 2:17 pm

Advertising
 

Re: Корупцията в съдийската комисия при БФшахмат

Postby chesslubitel on Fri Jan 21, 2011 2:17 pm

А кои са тези безпринципни назначения?
chesslubitel
Пешка
 
Posts: 14
Joined: Mon Nov 01, 2010 2:47 pm

Re: Корупцията в съдийската комисия при БФшахмат

Postby cornel_stick on Sun Jan 23, 2011 11:14 am

За съжаление тежък грип ме повали на легло и не можах да продължа да разкривам лика на българската и пловдивската мафия. Сега ще се спра на въпроса как, откъде и защо се появи в шахмата комичната фигура на Хралампи Ванев. Както е известно на всички по-възрастни шахматисти, шеф на пловдивската мафия в продължение на 30-десет години беше Любен Попов-Бачката. Тази злокобна личност вгорчаваше всекидневно живота на светлия и изключително талантлив гросмайстор Георги Трингов. Гросмайстор Трингов в разговори никога не споменаваше името на Попов, а винаги му казваше „Калния”. Трингов мразеше Калния защото с изключително хитри инсинуации, той разруши брака му, и не правеше нищо без да има лична изгода. Преди 20-тина години Калния с мръсни номера свали почтения полк. Гулов от председател и управляваше еднолично „Локомотив” Пловдив в своя полза и изгода.
Както е известно Калния е страстен комарджия-покерджия, но почти винаги е губивш. Той проигра две фамилни жилища и сега е на улицата! Преди десетина години Калния взе от улицата никому неизвестния Х. Ванев, и го наложи за председател на СКШ”Локомотив” Пловдив. Калния се надяваше , че известният фалшификатор на картини Х. Ванев ще му дава пари за да играе покер. Но криви се оказаха сметките на Калния - Ванев иззе бизнеса му с шахмата и започна да граби, както преди това грабеше от футбола и Филчо Колев. Интересно е, че сега между тях прехвърчат искри и те са скрити врагове. Покойния гросмайстор Трингов кръсти Ванев-„Кривия”, защото този човек освен , че е крив физически, е крив и като характер. В момента Калния и Кривия изживяват последните си звездни мигове. От догодина те няма да организират турнири в Новотел „Пловдив”, защото техния кмет ще падне и Пловдив ще има нов и млад кмет! Това ще бъде и краят на „Локомотив” Пловдив в шахмата!
Толкова за днес, а от утре се прехвърляме в София!
Gens una sumus-To be continued!
cornel_stick
Пешка
 
Posts: 8
Joined: Mon Jan 10, 2011 10:08 am

Re: Корупцията в съдийската комисия при БФшахмат

Postby cornel_stick on Wed Jan 26, 2011 8:58 am

П Р О Т О К О Л

ОТ СРЕЩАТА НА ЧЛЕНОВЕТЕ НА РССК ОТ ПЛОВДИВ, КАКТО И ДРУГИ

ШАХМАТНИ ДЕЙЦИ, ПРОВЕДЕНА НА 21.01.2011 г.На 21.01.2011 г. в 18:30 ч. в залата на ШК „Спартак”-Пд на територията на СКШ „Рокада”-Пд се проведе среща на редовните членове на РССК от гр. Пловдив, както и други шахматни дейци. Срещата бе инициирана от г-жа Ружка Генова, която е отговорник (координатор) към Съдийската комисия за Южна-централна зона.
На срещата присъсстваха:
1 мм Ружка Генова – съдия Републиканска категория, координатор на съдиите от зоната от страна на Съдийската комисия, председателстваща събранието.
2 инж. Здравко Недев – съдия Международна категория и зам.-председател на Съдийската Комисия при БФШ
3 инж. Красимир Сапунов – съдия Републиканска категория и Председател на СКШ „Рокада”-Пд
4 мм Атанас Куртенков – съдия Републиканка категория и Председател на ШК „Спартак”-Пд
5 мс Боби Доросиев – съдия Републиканска категория, Главен треньор на ШК „Спартак”-Пд
6. кмс Димитър Илчев – ФИДЕ-арбитър и Председател на ШК „Пловдив 64”
7. Благовест Вакрилов – съдия Първа категория
8. Илияна Полендакова – съдия Втора категория
9. Соня Пионова – съдия Втора категория
10. кмс Георги Енчев – съдия Трета категория
В началото на срещата присъстваха още:
1. Харалампи Ванев – Преседател на СКШ „Локомотив”- Пд
2. мм Любен Попов от СКШ „Локомотив”- Пд
3. г-н Ивайло Хаджитодоров – магистър по информатика и компютри
За Протоколчик на събранието беше избран г-н Благовест Вакрилов.
Първи взе думата г-н Х. Ванев и запозна присъстващите с организацията и проблемите на предстоящите два турнира в Новотел „Пловдив”. Залата изслуша с голямо внимание експозето на г-н Х. Ванев, а г-н Ат. Куртенков изказа подкрепа на колегата си.
Г-н Х. Ванев засегна и въпроса за назначаването на съдиите на Открития шампионат на България и на полуфиналите ДИП – мъже и жени.Той спомена, че организаторите само предлагат съдиите, а се назначават от Съдийската Комисия при БФШ. Тук г-н Б. Доросиев се намеси: „Не е точно така, г-н Ванев! Вие от години налагате едни и същи съдии на двата турнира и не давате възможност за изява на други пловдивски съдии. При това положение кога ще дойде нашият ред?” Г-н Х. Ванев стана от местото си, отиде в средата на залата и на висок глас каза: „Ти, Боби Доросиев, си един некъдърник! Докато аз съм начело на „Локомотив” Пд, твоят ред никога няма да дойде! Какво ще правиш там? – Да ми клатиш ташаците ли?!...”, след което излезе заедно с г-н Л. Попов.
Г-н Ат. Куртенков прочете Писмо–Покана до Г-н Кмета на Община Пловдив за организиране на шахматни двубои на ШК „Спартак” Пд срещу СШК „Локомотив” Пд, ШК „Марица” Пд, ШК „Дебют” Пд и ШК „Любител” Пд, като единствено условие е всеки клуб да играе със състезатели, имащи адресна регистрация в Пловдив.
След него г-н Б. Доросиев ни запозна с проведените общински ученически игри по шахмат до 7-ми и до 11-ти клас, на които беше Главен съдия, а г-н Бл. Вакрилов – Секретар. Г-н Б. Дородиев информира, че на турнира до 7-ми клас е имало инцидент с г-жа С. Пионова. Г-жа Пионова е влезла в игралното поле и с това е оказала влияние върху развоя на 1 от партиите. Г-жа С. Пионова обясни, че вина за инцидента имала майката на детето Урилски. Г-жа С. Пионова, която ръководеше отбора на ОУ „Кочо Честименски”, класирал се последен, изказа недоволство от организацията и съдийството. Проведе се оживена дискусия за провеждане на първенството до 7-ми клас. Г-жа С. Пионова изказа недоволство от полуфиналните фази, при условие, че тази система беше наложена от огранизаторите от Общински детски комплекс и присъстващите учители. Беше решено за следващите общински ученически игри МОССК да предложи и осъществи по-справедлива система за провеждане на турнира.
Силно недоволство бе изказано от начина на определяне на съдиите от страна на Съдийската комисия – липса на протоколи, списъци от назначения, обективност и назначаване на едни и същи хора. Съдийският доклад и цялата документация на проведените общински първенства е предал в срок на Председателя на МОССК г-н Ат. Куртенков. Г-н Б. Доросиев предаде на г-жа Р. Генова благодарствено писмо от организаторите на турнира за отличното съдийство и получи нейните сърдечни поздравления!
След като се стигна до точка „Разни” от дневния ред, г-н Б. Доросиев запита г-жа Р. Генова: „Вие, г-жо Генова, в присъствието на г-н Здравко Недев и г-н Красимир Сапунов ме информирахте, че в СШК „Локомотив” Пд не се спазват счетоводните стандарти и се злоупотребява с вноските на участниците.”, на което тя замълча.
Г-н Ат. Куртенков каза, че иска да зададе няколко въпроса, на което г-н Д. Илчев заяви: „Нямам желание да отговарям на никакви твои въпроси!”. Г-н Ат. Куртенков твърдеше, че г-н Д. Илчев не е бил главен съдия на турнир, базирайки се на информацията, качена в сайта на Съдийската Комисия. Г-н Д. Илчев отвърна, че е бил Главен съдия на турнира „Д-р Юрий Тошев”, но не стана ясно с какво решение на Съдийската комисия е бил назначен и кога е предал своя съдийски доклад.
Съвещанието, въпреки споровете, премина в уважителен и спортсменски дух. Участниците контактуваха помежду си на Вие, което много дразнеше някои хора.
Реши се от 2011 г. г-н Ат. Куртенков да започне да информира за всички турнири и съдийски събития на територията на зоната.


21.01.2011г.
гр.Пловдив

Протоколчик:........................................
(Благовест Вакрилов
Драги chesslubitel ето Ви убедително доказателство за страхотната корупция в съдийската комисия! Докога ще търпим?!
cornel_stick
Пешка
 
Posts: 8
Joined: Mon Jan 10, 2011 10:08 am

Re: Корупцията в съдийската комисия при БФшахмат

Postby MilenPetrov on Sat Feb 12, 2011 1:17 am

Във връзка с безпардонното поведение на някои съдии и административни лица и своеволия при определяне на съдии без знанието и съгласието на СК у нас ще си позволя да дам един много пресен пример само от преди няколко дни.
http://topsport.ibox.bg/news/id_25234042
Чудя се толкова ли е трудно да се спазват определени правила и да има ред. Но явно още не сме дорасли и нямаме нужните съзнание и култура. Или просто така е изгодно на всички.
Изводите и размислите оставам на всички Вас...
MilenPetrov
Топ
 
Posts: 123
Joined: Wed May 20, 2009 4:25 pm


Return to Официални дискусии за Българския шах

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest