Защо "великия отбор" на Спартак Пловдив не участва на ДОП

by Advertising on Sat Oct 13, 2012 7:42 pm

Advertising
 

Защо "великия отбор" на Спартак Пловдив не участва на ДОП

Postby MilenPetrov on Sat Oct 13, 2012 7:42 pm

Ето го и въпроса, както го предизвика г-н Куртенков :) Сега очакваме отговор защо "великия отбор" Спартак не взе участие в ДОП.
MilenPetrov
Топ
 
Posts: 123
Joined: Wed May 20, 2009 4:25 pm

by Advertising on Sat Oct 13, 2012 9:45 pm

Advertising
 

Re: Защо "великия отбор" на Спартак Пловдив не участва на ДОП

Postby atakurt on Sat Oct 13, 2012 9:45 pm

Уважаеми г-н Петров,
Вие цитирате моя квалификация, която съм дал на ШК "Спартак" - Пловдив в раздела за кореспондентен шахмат, където констатирам, че отборът на ШК "Спартак" - Пловдив е най-силният и най-великият отбор, който някога е съществувал в историята на българския кореспондентен шахмат.
Основания за това имам много - светкавичното завоюване (само за година след започване на участие в състезания) на титлата "Държавен отборен шампион", взимането от бай Марин на "Купата на България" за мъже, страхливото бягство на всички родни шахматисти от хвърлената ръкавица от моя страна за мач по хиляда лева на партия и много други.

Поддържайки това си мнение, ще отбележа, че участието на КОРЕСПОНДЕНТНИЯ отбор на клуба ни (който именно квалифицирам с горепосочените епитети) в ДОП по практически шахмат не е възможно, поради изискванията на БФШ. Тази федерация (БФШ) е различна от федерацията БФКШ, която се занимава с кореспондентен шахмат и е добре да Ви запозная с този факт.
Що се касае до участието на отбора ни по ПРАКТИЧЕСКИ шахмат, то не разполагам с достатъчно лични финанси, за да може да вземем участие в "А"-група по практически шахмат, поради което и не играхме там. Иначе, за информация, отборът по практически шахмат на ШК "СПАРТАК" е настоящ и миналогодишен официален отборен шампион по практически шахмат на зона "Пловдив" към БФШ, което е достатъчно висок локален критерий (при наличието в зоната ни на признатите колоси - настоящите отборни шампиони на България на БФШ "Локомотив" и "Локомотив 2000" от Пловдив).
В официалната комплексна класация на България за миналата година на БФШ заехме 20-о място, което не е зле с оглед на факта, че лично аз финансирам всички изяви на клуба ни, а финансовите ми възможности не са безгранични. Съгласно официалния финансов отчет на клуба ни, приет на годишното ни отчетно Общо събрание през тази година, само за миналата година съм дал над десет хиляди лева лични пари за дейността на клуба ни. За повече нямам възможности, не разполагам и с опция да давам безплатни билети, както правят другаде.

С Уважение!
Ваш Ат. Куртенков
Президент на ШК "Спартак" - Пловдив - viewtopic.php?f=41&t=921 . Гений и единствен официален представител на опозицията в българския шахмат! Родният шахмат не се ръководи правилно и затова върви надолу вече девета поредна година. РАЗРЕШАВАМ ВИ ДА ГОВОРИТЕ ЗА МЕН ВСИЧКО, КОЕТО ИСКАТЕ, ДОКАТО АЗ МОГА ДА ПРАВЯ ВСИЧКО, КОЕТО ИСКАМ!
User avatar
atakurt
Цар
 
Posts: 914
Joined: Tue Mar 18, 2008 12:43 pm
Location: София


Return to Български турнири

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest