ДОП до 12 и 16 години

by Advertising on Tue Jun 22, 2010 8:34 am

Advertising
 

ДОП до 12 и 16 години

Postby SvetlaYordanova on Tue Jun 22, 2010 8:34 am

Отборните първенства наближават, а условията за настаняване продължават да бъдат "тайна".Очакваме да бъде публикувана офертата,която спечели пред останалите-да видим най-добрите цени и условия.Дано наистина цените са по-разумни ,за има отбори изобщо.При девойките много се съмнявам да има повече участници от комплекта медали.4 момичета от един клуб на сходна възраст са твърде много за българските условия.В съчетание с по-важния проблем-финансирането на отбора, кандидатите за участие намаляват.
Да не говорим,че първенствата са едно след друго.Ако един клуб иска да участва във всички групи юноши и девойки ( 4 отбора) трябва да приготви около 3 500 лева.
SvetlaYordanova
Топ
 
Posts: 186
Joined: Thu Mar 13, 2008 1:33 am

by Advertising on Tue Jun 22, 2010 11:11 am

Advertising
 

Re: ДОП до 12 и 16 години

Postby Ivanst on Tue Jun 22, 2010 11:11 am

Като чета отзивите за проведения детски турнир се питам , дали въобще там ще бъдат първенствата?
Ivanst
Офицер
 
Posts: 90
Joined: Wed Mar 12, 2008 10:09 am

by Advertising on Sat Jun 26, 2010 8:31 pm

Advertising
 

Re: ДОП до 12 и 16 години

Postby irena on Sat Jun 26, 2010 8:31 pm

Видях цените за настаняване на старозагорския турнир и ми се струват височки - 25 лева нощувка до 16 г и 40 за по-големите. Не знам дали за отборните ще са същите, дано да има някакви отстъпки.
За сравнение ще ви кажа, че тази година в училище имаше оферта за летен лагер на хотел в Созопол - една седмица пълен пансион за 165 лева /в цената влиза и транспорт от Бургас до Созопол и обратно/. Не знам колко звезди е хотелът, но говорим за топ-сезон - от 17 до 23 юли, а групата не е кой знае колко голяма - 10 ученика + учител. Тези дни ми се мярна и промоция от 39 лв All incl на "Албена" - нощувка в хотел две звезди, изхранване - в тризвезден, нещо такова.
Сега се сещам, че наскоро деца от Плевен се върнаха от танцов фестивал в Несебър, където настаняването за тях и родителите е било по 24 лв пълен пансион в хотел.
Все пак като осигуряваш голяма група клиенти, би трябвало да си извоюваш и по-ниски цени, нали така.
irena
Пешка
 
Posts: 10
Joined: Sun Feb 28, 2010 12:55 pm

Re: ДОП до 12 и 16 години

Postby sl_rad on Mon Jul 05, 2010 10:47 am

Странна работа! На РЕПУБЛИКАНСКО първенство да задължават състезателите къде да спят,защото иначе ще трябва д аплащат по 20 лв допълнително!!!
СЪСТЕЗАТЕЛИ НЕ ПОЛЗВАЩИ БАЗАТА НА СПА ХОТЕЛ „ КАЛИСТА „ ****
ЗАПЛАЩАТ ТАКСА В РАЗМЕР НА 20 ЛВ . НА СЪСТЕЗАТЕЛ.
Че всеки отбор,всеки треньор си прави сметката как ще им излезе най-евтино-ако решат-отболите могат и на палатка да идат! Защо само в Стара Загора се допускат такива неща?
sl_rad
Кон
 
Posts: 21
Joined: Mon Aug 24, 2009 10:09 am

Re: ДОП до 12 и 16 години

Postby Ivanst on Thu Jul 15, 2010 11:31 pm

"5.2.Да се проведат допълнителни разговори с организаторите на Държавните отборни първенства за момчета и момичета до 12 и 16 години в Старозагорските минерални бани за отмяна на обявената такса от 20 (двадесет) лева на член на отбор, не настанен в предложения от организаторите хотел. При постигане на договореност, тези средства (необходими за наем зала) да бъдат осигурени от Българската федерация по шахмат. Ако това се окаже невъзможно, първенствата да бъдат отложени за по – късна дата. "

Това е решението на УС на БФ Шахмат ,публикувано на сайта на федерацията относно таксата от 20 лв. за състезател, който не се настани в предложения от домакините хотел. Настоящото решение стана възможно благодарение обединените усилия на 12 шахматни клуба от България, които написаха протест по повод таксата . Благодарим на членовете на УС, че се съобразиха с мнението на шахматните клубове!
Ivanst
Офицер
 
Posts: 90
Joined: Wed Mar 12, 2008 10:09 am

Re: ДОП до 12 и 16 години

Postby Ivanst on Fri Jul 23, 2010 8:01 pm

Това е решението на БФШ относно тези първенства :
"ДОП за юноши и девойки
22.07.2010
Във връзка с крайно недостатъчния брой заявки за участие и постъпил протест от водещи шахматни клубове, Държавните отборни първенства (ДОП) за момчета и момичета до 12 год. и ДОП за юноши и девойки до 16 год., които трябваше да се проведат в Старозагорски минерални бани между 1 и 11 август 2010 г. се отлагат за по-късен период. БФ Шахмат ще обяви своевременно мястото и времето на провеждането им."
Очаквано решение ! Дано някои хора се поучат от случилото се !
Ivanst
Офицер
 
Posts: 90
Joined: Wed Mar 12, 2008 10:09 am

Re: ДОП до 12 и 16 години

Postby atakurt on Sun Jul 25, 2010 12:38 pm

Шампионите от ШК "СПАРТАК" са готови да организират първенствата в Пловдив на далавера за всички клубове! БЕЗ ПЕЧАЛБА ЗА ОРГАНИЗАТОРА!
Президент на ШК "Спартак" - Пловдив - viewtopic.php?f=41&t=921 . Гений и единствен официален представител на опозицията в българския шахмат! Родният шахмат не се ръководи правилно и затова върви надолу вече девета поредна година. РАЗРЕШАВАМ ВИ ДА ГОВОРИТЕ ЗА МЕН ВСИЧКО, КОЕТО ИСКАТЕ, ДОКАТО АЗ МОГА ДА ПРАВЯ ВСИЧКО, КОЕТО ИСКАМ!
User avatar
atakurt
Цар
 
Posts: 914
Joined: Tue Mar 18, 2008 12:43 pm
Location: София

Re: ДОП до 12 и 16 години

Postby PPanayotov on Sun Jul 25, 2010 5:48 pm

То е ясно кой и за какво да се поучи, но все пак да го кажем:

ВЪВЕДЕТЕ КОНКУРСЕН ПРИНЦИП ПРИ ОПРЕДЕЛЯНЕТО НА ОРГАНИЗАТОРА НА ДОП! Нека всеки, който желае да организира ДОП, да спечели в съревнование с всички кандидати, при ясни условия и общоприети критерии. Така, ясно е, ще спечелят и всички клубове, състезатели и пр., и пр.

А това го говорят не един и двама, не от днес и не от вчера...
PPanayotov
Офицер
 
Posts: 66
Joined: Wed May 13, 2009 7:24 pm

Re: ДОП до 12 и 16 години

Postby Ivanst on Sun Jul 25, 2010 8:32 pm

Напълно подкрепям! Експертният съвет към БФШ отдавна предложи това. Само открит конкурс с ясни и прозрачни правила и критерии, ще бъде от полза за клубовете и състезателите.
Ivanst
Офицер
 
Posts: 90
Joined: Wed Mar 12, 2008 10:09 am

Re: ДОП до 12 и 16 години

Postby PPanayotov on Tue Jul 27, 2010 10:07 am

Азбучна истина е, че състезателното начало мобилизира и дисциплинира всички, въвлечени по един или друг начин в . . . състезанието - от организаторите, през съдиите, до състезателите и обикновените зрители. Ролите на които са ясно дефинирани в Правилника. На която и да е игра.

Имаме ли такова начало в шахмата? Защото в наши дни, забелязвам, по правило наградните фондове и безброй други . . . ъъъ . . . облаги (жалко, жалко) мобилизират преимуществено недисциплинирани представители на горепосочените категории люде. Нивото на състезанията ни, и то за страна, която преди пет години държеше не знам колко световни титли в шахмата, е отчайващо ниско. Не казвам "любителско", защото това, на което съм се нагледал (мерси), няма нищо общо с любовта към . . . шахмата, в случая (той се явява само повод да се вземат едни пари). И за да не излезе, че съм голословен и че само мрънкам, ще ви опиша накратко последния турнир, в който имах честта да участвам (като състезател); няма да споменавам имена на действащи лица или населени места – няма смисъл, а и те в голяма степен добре си играят ролята на събирателен образ.

1. Още като зачетох регламента на турнира, се стъписах – ускорен шахмат на 1 час гилотинна контрола (?). Хмм . . . На техническата конференция се осведомих, че турнирът ще се отчита за БГ ЕЛО (разбирай – класическа контрола), а главният съдия ни приканваше да си настроим часовниците ту на 61 минути, ту на 1 час . . . На всеки, който е чел Правилника, му е ясно, че ускорена контрола имаме, когато състезателят има ПО-МАЛКО от час за завършване на партията (вж. чл.А1 от Приложение А на Правилника). Апропо, първи приоритет в стартовия списък имаше МЕЖДУНАРОДНОТО (?) ЕЛО, в резултат на което моя милост и други хора, които просто нямат такова, бяха прередени от състезатели с по 400 и повече точки по-ниско българско ЕЛО. Това защо – не е ясно.

2. Още в първия кръг осветлението на залата аварира – а то беше абсолютно необходимо при оскъдната разсеяна дневна светлина от панорамните прозорци със северно изложение. Организаторите/спонсорите (нямаше ги) и главният съдия не взеха никакви мерки по отстраняването на повредата. Такива мерки не бяха взети И НА СЛАДВАЩИЯ ДЕН. Всеки, който е имал (не)щастието АМА НАИСТИНА да участва в организацията на шахматно състезание (моята скромна персона е в това число), ще разбере какво имам предвид. В разултат на това . . . бездействие . . . на първите маси (които по правило са забутани в някой ъгъл на залата) не можеше да се различат кои фигури са бели и кои – черни – особено в цайтнота, когато се скупчват зрители около масите и с това неизбежно тъмнеят на състезателите (къде е съдиятааа?). По ирония на съдбата на масата, която беше осветена от единствено оцелелите 4 групи луминисцентни осветителни тела, играеше единствения в турнира незрящ състезател . . .

3. Относно зрителите – НИКАКВА ДИСЦИПЛИНА (напомням ви: това е ОФИЦИАЛЕН ТУРНИР, който се отчита за БГ ЕЛО и пр.; пък и да не е – ИМА СИ ПРАВИЛНИК). Понятието ТИШИНА явно не е познато на много хора в България – зрители и състезатели МАСОВО си говореха и анализираха партии В и ПРЕД залата за игра (някои нагли кибици си играеха необезпокоявано В САМАТА ЗАЛА – издразниха и спокоен човек като мен!). И всичко това – пред погледа на безмълвния (а и понякога отсъстващ) главен съдия. Повярвайте ми – и аз съм бил в това положение (на главен съдия) – въобще не ми е приятно да гоня като . . . съдийски пристав мало и голямо: „Тишина . . . моля Ви, пазете тишина . . . ТИХО, БЕ!” Ако случайно сте забравили, едно от задълженията на съдията е да осигури МАКСИМАЛНО ДОБРИ условия за игра на състезателите (вж. чл.13.2). А от тяхна страна – какво? – ни САМОСЪЗНАНИЕ, ни САМОКОНТРОЛ, ни КУЛТУРА . . . Тъй де.

4. А, и по въпроса за културата – грозно впечатление направи поведението на една от младите ни надежди (тъй като гледам – блаженопочивша) в една конфликтна ситуация, където в спечелена позиция и в явно нарушение (не си е записвал ходовете в бланката) напада рекламиращия противник с неприлични думи – изключително арогантно и невежливо. И то в присъствието на доайени и състезатели със съдийска категория – от трета че чак до републиканска. Главният съдия, РАЗБИРА СЕ, не взе отношение ИЗОБЩО, а тоя младеж заслужаваше ВЕДНАГА „=:0” (противникът му беше с гол цар); да не говорим, че за такова поведение някой по-строг съдия (къде ти) направо щеше да го ИЗГОНИ от турнира – членове в правилника – колкото искаш.

5. Да говоря ли още и за съдийството – че съдията не овладяваше и други конфликтни ситуации, че в последните критически минути на всеки кръг бе труднонаходим, че на съдийската маса помощниците му и някои от състезателите играеха покер онлайн, че дори не спази и СОБСТВЕНИЯ СИ регламент при определянето на призьорите на турнира като явно фаворизира едни играчи за сметка на други (тук не може да става и дума за несъзнателна грешка – тези, които играят покер с/за пари . . . а и как може да се греши в този етап?).

Всичко това получавате срещу скромната си такса за участие и двата похабени в път и нерви дни от живота ви. Още по-лошо – това получават като преживяване и възпитание ДЕЦАТА (някой въобще обръща ли им внимание?), които водите по такива . . . места. Въпреки (и още повече) че нямат сетива за повечето от неуредиците.

От позицията на човек с известен организационен и съдийски опит – видях това – и ако мислите, че съм дребнав, прочетете по-горе думичките с ГЛАВНИ букви и решете за себе си. А иначе – като състезател без претенции (не се занимавам активно със сътезателен шахмат) – си прекарах чудесно.

И все пак – това ли е СТАНДАРТЪТ за български турнир? Не трябва ли всички ние, които сме замесени в това, да си поставяме много по-високи цели – в което и да е отношение? Защото пред очите ни е резултатът от години наслоено безхаберие, безпринципни компромиси и войнстваща некомпетентност.
PPanayotov
Офицер
 
Posts: 66
Joined: Wed May 13, 2009 7:24 pm

Re: ДОП до 12 и 16 години

Postby Ivanst on Tue Jul 27, 2010 10:39 am

Здравейте,
Прочетох внимателно написаното по-горе, но не успях да разбера за кой турнир става дума.
Предлагам на написалият тези редове, ако не желае тук във форума да разкрие тези подробности,
да напише до СК при БФШ на е-mail: SK@chessarbiters-bg.com или на личните E-maili на членовете на СК.
Ако не искаме подобни неща да се повтарят в бъдеще е добре да назоваваме нещата с истинските им имена.
Ivanst
Офицер
 
Posts: 90
Joined: Wed Mar 12, 2008 10:09 am

Re: ДОП до 12 и 16 години

Postby atakurt on Tue Jul 27, 2010 1:10 pm

Иване, Иванееее ....
Прекрасно знаеш, че НИЩО не може да се направи, след като самата СК нищо не прави - начело с ръководството си.
Цяла България отлично знае, че години наред се опитвах да регламентирам такива проблеми и съответните провинили се съдии да бъдат наказвани. НИЩО не се случи - съдиите мошеници бяха оневинени и всичко се потули (примери има много и са ти в имейла, изпратени от мен).
-----
За да не кажеш: "Ама това е било преди аз да стана зам-шеф на СК.", то ти давам конкретен НАСТОЯЩ случай, който става СЕГА и го адресирам публично към СК и до теб чрез този форум, като очаквам отговор от теб:
До момента БФШ е събрала от картотеки около дванадесет хиляди лева. За зоновите първенства ще се картотекират още много хора, така че има достатъчно пари за съдийски хонорари за зоновите първенства. Известно е, че там стават най-големите шашми.
1. ЗАЩО СЪДИЙСКАТА КОМИСИЯ НЕ НАЗНАЧАВА СЪДИИТЕ ЗА ЗОНОВИТЕ ПЪРВЕНСТВА (ЗП), А СЕ ПРАВИ, ЧЕ ТЕЗИ ТУРНИРИ НЕ Я ИНТЕРЕСУВАТ?
2. КОЙ И КАК ОТ СЪДИЙСКАТА КОМИСИЯ КОНТРОЛИРА СЪДИЙСТВАНЕТО НА ЗП И МАСОВИТЕ НАРУШЕНИЯ, ПРАВЕНИ ОТ СЪДИИТЕ В ТЯХ?
3. ПРЕДСТОЯТ МНОГО ЗОНОВИ ПЪРВЕНСТВА. ЗАЩО КЛАСАЦИИТЕ ОТ ТЯХ НЕ СЕ ПУБЛИКУВАТ НА ВИДНО МЯСТО В САЙТА НА СК, ЗА ДА СЕ ВИДИ, ЧЕ ПОВЕЧЕТО СА ФАЛШИФИЦИРАНИ? .... има и още много въпроси, но първо да чуем какво мисли зам-шефът на СК г-н Иван Стойнов ...
...
Може би ще кажеш, че нищо не може да се направи и ПАК ще отпратиш жалбата "към имейла на СК на БФШ", та дано пак се потулят нещата?
Президент на ШК "Спартак" - Пловдив - viewtopic.php?f=41&t=921 . Гений и единствен официален представител на опозицията в българския шахмат! Родният шахмат не се ръководи правилно и затова върви надолу вече девета поредна година. РАЗРЕШАВАМ ВИ ДА ГОВОРИТЕ ЗА МЕН ВСИЧКО, КОЕТО ИСКАТЕ, ДОКАТО АЗ МОГА ДА ПРАВЯ ВСИЧКО, КОЕТО ИСКАМ!
User avatar
atakurt
Цар
 
Posts: 914
Joined: Tue Mar 18, 2008 12:43 pm
Location: София

Re: ДОП до 12 и 16 години

Postby atakurt on Tue Jul 27, 2010 1:24 pm

Ivanst wrote:Напълно подкрепям! Експертният съвет към БФШ отдавна предложи това. Само открит конкурс с ясни и прозрачни правила и критерии, ще бъде от полза за клубовете и състезателите.

Бля-бля-бля! Това се предлага от ДЕСЕТИНА години насам и е влизало даже за разглеждане в УС на БФШ, когато бях член на УС.
НЯМА да стане, защото така се удря по финансовите интереси на известни на всички ни люде, близки на други известни нам люде, които пък си пият уискито с трети добре известни на цяла България вече люде.
Ето и сега, например, възникват много въпроси:
1. КОЙ Е ВИНОВНИЯТ ЗА ПРОВАЛА НА ДОП И ЩЕ БЪДЕ ЛИ НАКАЗАН?
2. КАК, КОГА И КЪДЕ ЩЕ СЕ ПРОВЕДАТ ДОП ЗА 2010 Г.? ... само не ми казвай, че пак няма да има никакъв конкурс и че този път ще се наложи друга групировка в БФШ, искаща да организира БЕЗ конкурс ДОП другаде, да речееем ... в курорта "Боровец" ...
3. КАКВИ ЩЕ БЪДАТ МИНИМАЛНИТЕ ПРИНЦИПИ, ИЗИСКВАНИ ОТ БФШ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ДОП ЗА 2010 Г.? ... има и още много въпроси ...
Last edited by atakurt on Thu Sep 16, 2010 12:53 am, edited 2 times in total.
Президент на ШК "Спартак" - Пловдив - viewtopic.php?f=41&t=921 . Гений и единствен официален представител на опозицията в българския шахмат! Родният шахмат не се ръководи правилно и затова върви надолу вече девета поредна година. РАЗРЕШАВАМ ВИ ДА ГОВОРИТЕ ЗА МЕН ВСИЧКО, КОЕТО ИСКАТЕ, ДОКАТО АЗ МОГА ДА ПРАВЯ ВСИЧКО, КОЕТО ИСКАМ!
User avatar
atakurt
Цар
 
Posts: 914
Joined: Tue Mar 18, 2008 12:43 pm
Location: София

Re: ДОП до 12 и 16 години

Postby atakurt on Tue Jul 27, 2010 1:29 pm

PPanayotov wrote:И все пак – това ли е СТАНДАРТЪТ за български турнир? Не трябва ли всички ние, които сме замесени в това, да си поставяме много по-високи цели – в което и да е отношение? Защото пред очите ни е резултатът от години наслоено безхаберие, безпринципни компромиси и войнстваща некомпетентност.

Да, това е стандартът! Ще е така, докато СК продължава да бездейства и докато няма ясни и единни за всички принципи! Но е явно, че при това ръководство на СК няма как да се случи нещо подобно!
НОВ БАРДАК СЪС СТАРИ KУPBИ НЕ СТАВА!
Президент на ШК "Спартак" - Пловдив - viewtopic.php?f=41&t=921 . Гений и единствен официален представител на опозицията в българския шахмат! Родният шахмат не се ръководи правилно и затова върви надолу вече девета поредна година. РАЗРЕШАВАМ ВИ ДА ГОВОРИТЕ ЗА МЕН ВСИЧКО, КОЕТО ИСКАТЕ, ДОКАТО АЗ МОГА ДА ПРАВЯ ВСИЧКО, КОЕТО ИСКАМ!
User avatar
atakurt
Цар
 
Posts: 914
Joined: Tue Mar 18, 2008 12:43 pm
Location: София

Re: ДОП до 12 и 16 години

Postby Ivanst on Tue Jul 27, 2010 2:34 pm

След последното изречение на atakurt мисля, че няма повече какво да коментирам.
Не, че искам да се измъкна от неприятни въпроси, но стилът на писане на някои хора във форума
не предполага равноправна дискусия.
В заключение ще добавя, че всички заседания на СК са открити за членовете на РССК и всеки който проявява интерес
е добре дошъл.
Ivanst
Офицер
 
Posts: 90
Joined: Wed Mar 12, 2008 10:09 am

Next

Return to Български турнири

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest