Олимпиадата в Ханти-Мансийск

by Advertising on Fri Sep 24, 2010 12:08 am

Advertising
 

Олимпиадата в Ханти-Мансийск

Postby slavi1967 on Fri Sep 24, 2010 12:08 am

Здравейте - отскоро съм във форума, но не видях тема за Олимпиадата - ако има то моля изтрийте моята.....
slavi1967
Пешка
 
Posts: 2
Joined: Thu Sep 23, 2010 9:50 pm

by Advertising on Fri Sep 24, 2010 10:55 am

Advertising
 

Re: Олимпиадата в Ханти-Мансийск

Postby Kalin on Fri Sep 24, 2010 10:55 am

Няма друга мисля :) Пишете спокойно тук...
За съжаление вече почти не се занимавам с шах, но ще запазя изключително хубави спомени от периода, в който се занимавах! Шахът помага във всички аспекти на живота и шахматистите са много приятни хора :)
В момента се занимавам с Интернет маркетинг и оптимизация на сайтове и предлагам хубава възможност за допълнителни доходи, която може да разгледате.
User avatar
Kalin
Цар
 
Posts: 2364
Joined: Sat Feb 23, 2008 7:56 pm
Location: Sofia, BG

by Advertising on Sun Sep 26, 2010 11:34 pm

Advertising
 

Re: Олимпиадата в Ханти-Мансийск

Postby slavi1967 on Sun Sep 26, 2010 11:34 pm

Много добро представяне на жените - май най-доброто в историята дотук...мъжете малко се поиздъниха, но има още 6 кръга...
slavi1967
Пешка
 
Posts: 2
Joined: Thu Sep 23, 2010 9:50 pm

Re: Олимпиадата в Ханти-Мансийск

Postby someone on Wed Sep 29, 2010 10:38 pm

slavi1967 wrote:Много добро представяне на жените - май най-доброто в историята дотук...мъжете малко се поиздъниха, но има още 6 кръга...


Ти се шегуваш, имали сме сребърни медали в женска олимпиада по шах!
someone
Кон
 
Posts: 40
Joined: Sun Oct 11, 2009 12:10 am

Re: Олимпиадата в Ханти-Мансийск

Postby atakurt on Sun Oct 03, 2010 7:03 pm

Е, можеше и по-зле да е! Например, Борки Предойевич да е здрав и да дойде на последния кръг. Защото именно служебната победа на бай Киро ни измъкна от 64-ото място (и то - в най-добрия случай!!), където отивахме при загуба.
Президент на ШК "Спартак" - Пловдив - viewtopic.php?f=41&t=921 . Гений и единствен официален представител на опозицията в българския шахмат! Родният шахмат не се ръководи правилно и затова върви надолу вече девета поредна година. РАЗРЕШАВАМ ВИ ДА ГОВОРИТЕ ЗА МЕН ВСИЧКО, КОЕТО ИСКАТЕ, ДОКАТО АЗ МОГА ДА ПРАВЯ ВСИЧКО, КОЕТО ИСКАМ!
User avatar
atakurt
Цар
 
Posts: 914
Joined: Tue Mar 18, 2008 12:43 pm
Location: София

Re: Олимпиадата в Ханти-Мансийск

Postby HeavyMetal on Mon Oct 04, 2010 12:18 am

Определено най-големият провал на българския национален отбор за мъже за всички времена. Та те не можаха да бият никого, освен разни аборигени и потомци на маите, чието ниво отговаря на средно силните отбори от българската Б група. Филипините е единственият приличен отбор, Босна не я броим по обясними причини. И този път бяха за пръв път в пълен състав, с едно изключение разбира се ( все пак националният отбор не би трябвало да е училище, а там трябва да играят най-можещите за момента, независимо от възрастта), но дори и да беше играл този, който трябваше, а не просто да го вземат да им носи кафетата по време на партиите ( да му се чудиш на акъла как се е навил на подобно унижение) , резултатът щеше да е подобен, тъй като издънките идват от всички страни. Единствено Чепаринов се е представил прилично,без да блести ( ама една птичка пролет не прави), останалите - без коменар. За сметка на това обаче жените се представиха блестящо, побеждавайки доста силните отбори на Полша и Индия, класирайки се на 8 място с точки колкото третия.Определено надминаха очакванията ми и съм приятно изненадан.
Та който си е мислил, че ще влезем в шестицата, е голям наивник за мене.Конкуренцията е бясна и никой не спи. Едно 20 място би било съвсем прилично, но 50 ( срещата с Босна не я броя ) вече надмина и най-смелите ми очаквания. Явно като цяло шахът в България върви надолу по-бързо , отколкото си мислех, което явно е отражение на действителността ( само един волейбол остана! ). Просто десетки кадърни шахматисти са демотивирани и как да са, когато е 100 пъти по-изгодно да си чиновник в БФШ, отколкото да си с ело 2600 примерно. С две думи всичко е на доизживяване.
HeavyMetal
Топ
 
Posts: 128
Joined: Sun May 16, 2010 7:13 pm

Re: Олимпиадата в Ханти-Мансийск

Postby armando on Mon Oct 04, 2010 11:55 am

С две думи представянето на жените е доста добро, а това на мъжете пълен провал. Отстъпихме на страни, чиито отбори са с класи под нашия. Топалов се изложи срещу Блувщейн. Кирил Георгиев направи нова слаба олимпиада с което доказа, че вече не може да се разчита на него за подобни състезания. Чепаринов и Делчев се представиха сравнително добре. Кипрян Бербатов ни измъкна срещу Канада и според мен направи едно добро представяне с оглед на възрастта си и цялостното представяне на отбора ни. Хубаво е че му се гласува доверие на Киприян да играе в 8 партии понеже без съмнение той е бъдещето на родния шахмат и е хубаво да трупа опит.
armando
Офицер
 
Posts: 72
Joined: Thu Jun 18, 2009 4:17 pm

Re: Олимпиадата в Ханти-Мансийск

Postby HeavyMetal on Mon Oct 04, 2010 12:53 pm

armando wrote:С две думи представянето на жените е доста добро, а това на мъжете пълен провал. Отстъпихме на страни, чиито отбори са с класи под нашия. Топалов се изложи срещу Блувщейн. Кирил Георгиев направи нова слаба олимпиада с което доказа, че вече не може да се разчита на него за подобни състезания. Чепаринов и Делчев се представиха сравнително добре. Кипрян Бербатов ни измъкна срещу Канада и според мен направи едно добро представяне с оглед на възрастта си и цялостното представяне на отбора ни. Хубаво е че му се гласува доверие на Киприян да играе в 8 партии понеже без съмнение той е бъдещето на родния шахмат и е хубаво да трупа опит.


Топалов не се изложи само срещу Блувщейн, а срещу кой ли не. Разгледай му партиите и тогава говори. Дори и тези, които печели. Имаше една защита Алехин срещу някакъв абориген, ми тя е изиграна на ниво средно силен майстор. Ако онзи не си беше сложил топа на бито поле, Топалов щеше да спечели като цъфнат налъмите. А партията му с Мовсесиян е също много показателна, някаква супер съмнителна жертва в прекрасна позиция. Изказването ти за Кирил Георгиев е супер крайно. Да, пак направи лоша Олимпиада, но кого предлагаш на негово място? Някое недоносче от детската градина ли, щото било много талантливо? Кирил е много стабилен играч дори и като не е във форма, тъй че засега мястото му е без алтернатива. Делчев се бил представил добре, абе погледни срещу кого са му победите! Той винаги досега се е представял най-добре от целия отбор, независимо дали става дума за Олимпиада или европейско, но точно този път се представи трагично. Е, за всяко нешо си има първи път, очевидно не може 10 пъти поред да носи отбора на гърба си. И накрая Бербатов, казваш, представил се добре с оглед на възрастта си. Еми много точно казано, само че мястото му не е там, има поне 15-20 по-добри играчи от него. Като понатрупа още класа , да заповяда! Само че сега той не е в отбора, защото е много талантлив, а защото е протеже на Данаилов. Ако не беше, на никой и през ум нямаше да му мине да го включи. Успя да победи 1 играч с ело над 2400, измъкна със зор 1-2 ремита срещу 2500, останалите му точки са срещу аборигени. Да не говорим, че срещу един такъв успя с късмет да спечели пешечен ендшпил без пешка, можеше и от него да си го отнесе. Просто повече от очевидно е , че републиканскичт шампион трябваше да е на неговото място, иначе за какво се провеждат тези първенства изобщо? Наградите- както преди 8 години, когато 400 лв минаваше за голяма заплата, републиканския шампион никой не го бръсне за слива, всичко се решава на база " наши хора". Ааа, може би единствената полза е, че много хора си напазаруваха там нормите, а други - елото, за да си чешат егото.
HeavyMetal
Топ
 
Posts: 128
Joined: Sun May 16, 2010 7:13 pm

Re: Олимпиадата в Ханти-Мансийск

Postby armando on Tue Oct 05, 2010 9:03 am

Факт е, че Бербатов е в националния отбор, понеже е протеже на Данаилов. Факт е, че в момента имаме и по-добри шахматисти. Факт е, че шампиона на България има място в отбора. Факт е обаче, че Кипрян е най-перспективния ни шахматист и е бъдещето на родния шахмат. Факт е и че от другите перспективни шахмтисти (които не са протежета на Данаилов) нищо няма да стане. :D
armando
Офицер
 
Posts: 72
Joined: Thu Jun 18, 2009 4:17 pm

Re: Олимпиадата в Ханти-Мансийск

Postby Иванчо on Tue Oct 05, 2010 12:03 pm

ФАКТ че и шахмата като другите спортове в БЪЛГАРИЯ остава ощетен откъм кадърни състезатели за сметка на връзкарите..... :!: :!: :!:
Иванчо
Пешка
 
Posts: 9
Joined: Thu Nov 19, 2009 1:13 am

Re: Олимпиадата в Ханти-Мансийск

Postby HeavyMetal on Tue Oct 05, 2010 12:45 pm

Иванчо wrote:ФАКТ че и шахмата като другите спортове в БЪЛГАРИЯ остава ощетен откъм кадърни състезатели за сметка на връзкарите..... :!: :!: :!:


+ 1
HeavyMetal
Топ
 
Posts: 128
Joined: Sun May 16, 2010 7:13 pm

Re: Олимпиадата в Ханти-Мансийск

Postby Boris on Tue Oct 05, 2010 6:30 pm

Нямам намерение да бъда отново особено активен във форума,но след като няколко поста
ме споменават,реших да изясня няколко неща. В Ханти-Мансийск бях не "за да им нося кафетата" на
мъжкия отбор,а като треньор на женския.Вярно,че нелепо ме бяха писали"анализатор" на двата отбора в документа
на БФШ,но официално в акредитацията на Олимпиадата бях капитан на жените,а и това беше функцията която изпълнявах.И смятам ,колкото и да е нескромно,че се справих доста добре.
Използвам случая да благодаря на момичетата за отговорната и сърцата игра,бяха истински
колектив.Осмо място може и да не звучи впечатляващо ,но все пак е дележ на 3-то и само лошото
за нас развитие на мачовете от последния кръг Полша-Грузия ,Куба-Хърватска,САЩ-Индия и Виетнам-
Азербайджан не ни позволи да влезем в шестицата.
Защо,като републикански шампион, не бях състезател в мъжкия отбор е много дълга тема, трябва да
се връщам и години назад.Нямам желание да го правя.А и освен мен можеше да играе Радулски или
Йотов. Бербатов е изключителен талант,но да,вероятно трябваше да се включи от следващата Олимпиада.
Както и да е, нито той носи отговорност за това (още по-малко за представянето на тима),нито е моя работа да коментирам - има си капитан на мъжкия отбор.
А и не бих си позволил да давам негативни оценки,защото и аз можех да бъда на мястото на
колегите- 31-во място няма как да е приятно на никой.
Boris
GM
 
Posts: 36
Joined: Tue Feb 16, 2010 9:44 pm

Re: Олимпиадата в Ханти-Мансийск

Postby HeavyMetal on Tue Oct 05, 2010 7:57 pm

Boris wrote:А и освен мен можеше да играе Радулски или
Йотов.
Или Колев, или Спасов, или Петров, или Нинов или,или, или..............Не е като да няма кой.
Бербатов е изключителен талант,но да,вероятно трябваше да се включи от следващата Олимпиада.
Дали от следващата, тази през 2022г. или изобщо някога трябва да се базира на конкретни резултати, а не на илюзорни предположения колко би бил силен тогава. Ти като беше на 15 защо не ти предложиха място в отбора, и ти минаваше за надежден?
Както и да е, нито той носи отговорност за това (още по-малко за представянето на тима),нито е моя работа да коментирам - има си капитан на мъжкия отбор.
Еми да, чакаме с интерес да видим кой ще понесе отговорността. В другите спортове я понася треньорът и от време на време ръководтвото, да видим дали и при нас ще е така.
А и не бих си позволил да давам негативни оценки,защото и аз можех да бъда на мястото на
колегите- 31-во място няма как да е приятно на никой.
HeavyMetal
Топ
 
Posts: 128
Joined: Sun May 16, 2010 7:13 pm

Re: Олимпиадата в Ханти-Мансийск

Postby atakurt on Tue Oct 05, 2010 10:06 pm

Думите на Борко ми обясниха невероятно доброто представяне на жените. Шампионът ни е дал своя принос и е явно, че той е най-добре представилият се наш шахматист в Русия.
И Борко, като всеки човек, си има свои грешки (според мен, основната му грешка е, че дава подкрепата си за една имагинерна политика за развитието на детско-юношеския ни шах), но тук той вина няма. Нещо повече - мисля, че е нужно да му благодарим, че не направи позора тотален!
За тези, които не знаят - преди олимпиадата предлагах басове, като твърдях, че и мъжете, и жените ще са след двадесетото място.
Провалът ни е виден по всички фронтове (една титла при момиченцата говори само за перспективен талант, защото останалите наши млади надежди са съпоставимо далеч зад нея във възрастовите си групи).
След катастрофи е редно да се запитаме: СЕГА НАКЪДЕ?
Всеки си има своя отговор. Ето го и моят:

Само след три месеца предстои ОС на БФШ. За пръв път ще се избира УС с 4-годишен мандат.
Ако старата шахполитика продължи още 4 години, то е ясно на всички, че шахът у нас ще е унищожен поне за осем години (всички с ужас наблюдавахме как Сергиев профука влиянието на пет световни титли, без да осребри в обществена полза нито една)! Затова е нужно ВСИЧКИ стари муцуни от стария УС да си отидат. ВСИЧКИ имат вина, защото са си мълчали за золумите, на които всички ние бяхме свидетели.
Но те сами няма да си отидат - кокалът е твърде сладък, макар и оглозган (останал е още малко костен мозък).
От друга страна, политическа грешка на Силвио ще е да бъде новият шеф и на БФШ, защото сигурният му провал (тайна на Полишинел е, че Силвио мисли да остави сегашното ръководство на БФШ да властва) ще му свали акциите в ЕШС.
Затова и очаквам стабилна подготовка от страна на сегашното ръководство на БФШ с цел задържане на властта (чрез ротация или подставено лице).
Истински милеещите за шаха клубове са слаби, за да организират нещо за ОС, затова Силвио има решаващата дума. Който и да е бъдещият шеф на БФШ - Сергиев, Велчев или черно конче, все ще се разглежда като подкрепен от Силвио човек.
Затова (на базата на горенаписаното и на контекста му) смятам, че на Силвио предстоят важни три месеца, за да определи бъдещето на родния шах (А ОТТУК - И СВОЯ ИМИДЖ!!!).
Веско се ожени и тръгва надолу, бавно и полека, но надолу. Чепа е достигнал зенита на таланта си и ще се задържи още дълго на това ниво, но без шансове за титлата. Бербатов е малък и поне още 4 години няма сили за супергросмайстор. Провалът на Силвио на олимпиадата постави под въпрос мениджърските му способности. Затова и сега Силвио трябва да направи точен ход, а ще му е трудно ...
Президент на ШК "Спартак" - Пловдив - viewtopic.php?f=41&t=921 . Гений и единствен официален представител на опозицията в българския шахмат! Родният шахмат не се ръководи правилно и затова върви надолу вече девета поредна година. РАЗРЕШАВАМ ВИ ДА ГОВОРИТЕ ЗА МЕН ВСИЧКО, КОЕТО ИСКАТЕ, ДОКАТО АЗ МОГА ДА ПРАВЯ ВСИЧКО, КОЕТО ИСКАМ!
User avatar
atakurt
Цар
 
Posts: 914
Joined: Tue Mar 18, 2008 12:43 pm
Location: София

Re: Олимпиадата в Ханти-Мансийск

Postby HeavyMetal on Tue Oct 05, 2010 11:09 pm

Та като стана дума за Общото събрание, май пълно затишие цари относно евентуалните кандидатури. А уж се говореше, че няма да е само една.
Иначе споделям мнението ти, че целият сегашен Управителен съвет трябва да се измете + изпълнителният директор, от послушковци нямаме нужда. Там цари пълна шуробаджанащина , не се провеждат конкурси за организацията на нациооналните първенства, с цел прибиране на комисионни. Никога няма да забравя вцепенението си, когато научих, че цените на рецепция в хотел Континентал в Слънчев бряг са по-ниски от обявените "ПРЕФЕРЕНЦИАЛНИ" цени за шахматните клубове през 2009 г. на ДОП. И това ако не е невероятна наглост, да печелиш на гърба на умрелите от глад клубове, не знам как да го охарактеризирам.
За съжаление обаче въпросните господа са много опитни и повратливи в опазването на властта и съм сигурен, че добре ще се подготвят. Дано обаче този път влязат в УС поне 2-3 души , които могат да казват и "НЕ", за да не им е комфортът пълен, както стана през последните 3 години.
HeavyMetal
Топ
 
Posts: 128
Joined: Sun May 16, 2010 7:13 pm


Return to Международни турнири

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests