Иван Чепаринов

Всичко за величията в шаха

by Advertising on Mon Mar 31, 2008 11:00 am

Advertising
 

Иван Чепаринов

Postby gotino_mom4e13 on Mon Mar 31, 2008 11:00 am

Иван Чепаринов също е много добър и скоро му пожелавам да стане световен шампион
User avatar
gotino_mom4e13
Форумен сладур
 
Posts: 74
Joined: Mon Mar 03, 2008 2:53 am
Location: Bulgaria,Chesscity

by Advertising on Mon Mar 31, 2008 4:12 pm

Advertising
 

Re: Иван Чепаринов

Postby Kalin on Mon Mar 31, 2008 4:12 pm

Определено е много добър, много е трудолюбив и като негов връстник съм свидетел колко бързо израстна :)

Все пак имам една победа срещу него (за цвят между трите ремита и многото загуби :D )
За съжаление вече почти не се занимавам с шах, но ще запазя изключително хубави спомени от периода, в който се занимавах! Шахът помага във всички аспекти на живота и шахматистите са много приятни хора :)
В момента се занимавам с Интернет маркетинг и оптимизация на сайтове и предлагам хубава възможност за допълнителни доходи, която може да разгледате.
User avatar
Kalin
Цар
 
Posts: 2364
Joined: Sat Feb 23, 2008 7:56 pm
Location: Sofia, BG

by Advertising on Tue Apr 08, 2008 9:58 am

Advertising
 

Re: Иван Чепаринов

Postby vinsan on Tue Apr 08, 2008 9:58 am

Наистина е много добър. Пожелавам му все повече успехи на сцената на световния шах.
И световна титла. :D :D :D
Общ сайт за шах :)
User avatar
vinsan
Кон
 
Posts: 35
Joined: Sat Mar 15, 2008 7:10 pm

Re: Иван Чепаринов

Postby ioan.bozkov on Tue Apr 08, 2008 10:31 am

Силен е много!
ioan.bozkov
 

Re: Иван Чепаринов

Postby S0uL_K33p3R on Wed Apr 16, 2008 10:59 pm

Ей това ми е любимеца в момента,е след Фишер :)
S0uL_K33p3R
 

Re: Иван Чепаринов

Postby Kalin on Wed May 07, 2008 3:10 pm

Профил на Иван Чепаринов :)
За съжаление вече почти не се занимавам с шах, но ще запазя изключително хубави спомени от периода, в който се занимавах! Шахът помага във всички аспекти на живота и шахматистите са много приятни хора :)
В момента се занимавам с Интернет маркетинг и оптимизация на сайтове и предлагам хубава възможност за допълнителни доходи, която може да разгледате.
User avatar
Kalin
Цар
 
Posts: 2364
Joined: Sat Feb 23, 2008 7:56 pm
Location: Sofia, BG

Re: Иван Чепаринов

Postby Garnizov on Mon Jun 02, 2008 12:18 am

Ти даваш профил, а аз слагам снимка на най-силния български шахматист след Топалов.
Attachments
.JPG
.JPG (10.58 KiB) Viewed 5396 times
User avatar
Garnizov
Цар
 
Posts: 1551
Joined: Tue Mar 04, 2008 10:56 pm
Location: Pleven

Re: Иван Чепаринов

Postby sirkov-L on Sat Aug 22, 2009 3:12 pm

http://www.monitor.bg/article?id=210877

Шахмат
Секундантите на Топалов и Ананд се озоваха на двата полюса
Само знания не са достатъчни за постигане на успех
21 Август, 2009
ВЛАДИМИР ПЕТРОВ

Иван Чепаринов и Рустам Касимджанов коментираха много от интересните събития, които останаха зад кулисите в тяхната безкомпромисна партия.

След победата в първия кръг на турнира "Гран при" на ФИДЕ в Армения Иван Чепаринов започна серия от загуби и три кръга преди края стигна дъното на класирането. Сега той дели последно място заедно с Ернесто Инаркиев (Рус). До края му остава да играе с Павел Елянов (Укр), Сергей Карякин (Укр) и Етиен Бакро (Фр). Във временното класиране водят Рустам Касимджанов (Узб), Василий Иванчук (Укр) и Петер Леко (Унг) с по 6,5 т., следвани от Левон Аронян (Арм) и Евгени Алексеев (Рус) с по 6 т. Единият от лидерите Касимджанов и нашият Чепаринов са секунданти на Ананд и Топалов. Да се надяваме, че техните роли в Армения, където те са на двата полюса в класирането, ще се разменят в мача за световната титла през следващата година.

Асоциациите между шахмата и военните събития съществуват още от възникването на древната игра. В борбата за маршалския жезъл героите са добре известни - Топалов и Ананд. Ролята на техните адютанти се оценява и коментира обикновено от истински професионалисти. Интересно става, когато те се срещат в директен спор помежду си и сами трябва да преминат от думи към дела.

Такова събитие беше партията между Иван Чепаринов и Рустам Касимджанов от турнира "Гран при" на ФИДЕ в арменския курорт Джермук. Още преди да започне, коментаторите я определиха като дерби и не се излъгаха. Дебютният спор хвърли известна светлина и върху очаквания титаничен двубой между Топалов и Ананд. Въпреки че е наивно да очакваме, че Чепаринов и Касимджанов ще разкрият основните оръжия на своите работодатели. Партията завърши със загуба на Чепаринов, но тя прави чест и на двамата съперници - изключително съдържателна и безкомпромисна, въпреки някои взаимни пропуски.


Димитър Даскалов взе шампионски титли в юношески състезания, а в Тетевен - страха на много по-опитни съперници.Ролята на Чепаринов в екипа на Топалов е добре известна. След успеха на Ананд в мача срещу Крамник много суперлативи се отправиха по адрес на узбекския гросмайстор Рустам Касимджанов. Той стана световен шампион в Либия през 2004 г., като победи последователно Василий Иванчук (Укр), Золтан Алмаши (Унг), Александър Гришчук (Рус), Веселин Топалов и Майкъл Адамс (Анг).

Някои коментатори определят Касимджанов като необикновен шахматист, а други - направо като загадъчен човек. Още като ученик е получавал орден за високи спортни постижения. Изключително спокоен и уравновесен. Изучава системно чужди езици. Според него, за да се постигне успех, не са достатъчни само знания, но също така увереност и спокойствие във всяка турнирна ситуация.

За спортното израстване на Чепаринов огромно значение има съвместната работа с Топалов. Същото важи и за влиянието на Ананд върху Касимджанов. Преди да стигне до световната титла, Крамник чиракуваше при Каспаров.

В този двустранен процес малко страни и федерации работят в перспектива. За разлика от Холандия, Русия, Украйна, Унгария, където има много контакти между елита и изгряващите звезди, у нас талантите могат само да сънуват съвместен творчески процес. Все пак прави чест на Иван Чепаринов, че отделя макар и малко внимание и време на най-младите.

Завършилият турнир в Тетевен е потвърждение за огромния потенциал на някои от младите ни играчи - Димитър Даскалов, Сашо Андреев, Николай Христов, Велизар Софранов, Дарена Сиркова. Те са шампиони в своите възрастови групи, по талант не отстъпват на Веселин Топалов, Иван Чепаринов, Кирил Георгиев, Антоанета Стефанова. Но освен талант е необходимо и нещо друго - това, което правят в Армения, Украйна, Азербайджан. Някои му казват помощ от държавата, други - от федерацията, трети препоръчват позитивно мислене.
Личният ми блог (в него публикувам информация и мнения по шахматни и други важни теми) е тук: http://sirkov.blogove.eu/
sirkov-L
Цар
 
Posts: 417
Joined: Mon Mar 10, 2008 2:03 pm


Return to Шахматни звезди

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest