ГМ Владимир Георгиев с държавна награда в Македония

За Българските майстори на играта

by Advertising on Tue Jul 28, 2009 11:26 pm

Advertising
 

ГМ Владимир Георгиев с държавна награда в Македония

Postby sirkov-L on Tue Jul 28, 2009 11:26 pm

http://www.maticanaiselenici.com/?page=read_news&id=12607
ВЛАДА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА
Врачени девет спортски пензии

Скопје 20 јули 2009 (МИМ)
Вчера, во просториите на Владата на Република Македонија, премиерот Никола Груевски ги врачи деветте национални спортски признанија, наречени спортски пензии на лица кои успешно ја претставувале нашата земја надвор од границите подолг период. Со овој потег државата уште еднаш ја потврди грижата за спортистите, независно дали тие од поодамна ја завршиле спортската кариера. Високите признанија ги добија:

Нико Нестор (маратонско пливање), Елизабета Чолаковска Шподариќ (куглање), Милко Ѓуровски (фудбал), Азис Салиху (бокс), Зоран Шоров (борење), Драгољуб Јаќимовиќ (шах), Весна Секуловска (шах), Дики Бојаџи (маратонско пливање) и Мирче Опеловски (карате). Меѓу наградените се најдоа имињата на Трајко Недев (шах) и Владимир Георгиев (шах), но тие оправдано беа спречени да присуствуваат на овој свечен чин и да ги примат признанијата. Претходно ваквите признанија ги добија 15 поранешни спортисти.
Личният ми блог (в него публикувам информация и мнения по шахматни и други важни теми) е тук: http://sirkov.blogove.eu/
sirkov-L
Цар
 
Posts: 417
Joined: Mon Mar 10, 2008 2:03 pm

Return to Български шахматисти

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest