Плодотворната дебютна идея!

Мястото на всички дебютни идеи и спорове

by Advertising on Sat Jul 17, 2010 6:13 pm

Advertising
 

Плодотворната дебютна идея!

Postby pravidobro on Sat Jul 17, 2010 6:13 pm

Другари и братя по шахмат, предмет на моята днешна лекция ще бъде това, което изнасях, и трябва да ви призная, не без успех, преди една седмица в Нижни Новгород. Предмет на моята лекция е плодотворната дебютна идея. Що е, другари, дебют и що е, другари, идея? Дебют, другари, е „Quasi una fantasia“, а що е, другари, значи, идея? Идея, другари, е човешката мисъл, облечена в логична шахматна форма. Дори с нищожни сили може да се овладее цялата дъска.
"Бывают эпохи, когда любовь к Отечеству
становится важнее любви к человечеству".

А.Тургенев
User avatar
pravidobro
Офицер
 
Posts: 56
Joined: Tue Jul 28, 2009 2:06 am

by Advertising on Sun Jul 18, 2010 9:26 am

Advertising
 

Re: Плодотворната дебютна идея!

Postby atakurt on Sun Jul 18, 2010 9:26 am

"А виждате ли онзи брюнет? И блондина отсреща? Брюнетът не може да играе добре шах и колкото и да се опитва да се научи, няма да успее. А блондинът - обратното. Той играе добре шах и няма нужда да го учи. Въобще - ако не си се научил да играеш шах през първите 40 дена, то после никой треньор няма да може да направи това. С този фундаментален шахматен закон завършваме нашата лекция, изнесена във Васюки.
А сега да пристъпим към сеанса и онзи, едноокия, да си пази топа!"
Президент на ШК "Спартак" - Пловдив - viewtopic.php?f=41&t=921 . Гений и единствен официален представител на опозицията в българския шахмат! Родният шахмат не се ръководи правилно и затова върви надолу вече девета поредна година. РАЗРЕШАВАМ ВИ ДА ГОВОРИТЕ ЗА МЕН ВСИЧКО, КОЕТО ИСКАТЕ, ДОКАТО АЗ МОГА ДА ПРАВЯ ВСИЧКО, КОЕТО ИСКАМ!
User avatar
atakurt
Цар
 
Posts: 914
Joined: Tue Mar 18, 2008 12:43 pm
Location: София

by Advertising on Sun Jul 18, 2010 11:05 am

Advertising
 

Re: Плодотворната дебютна идея!

Postby chessplayer on Sun Jul 18, 2010 11:05 am

pravidobro wrote:Другари и братя по шахмат, предмет на моята днешна лекция ще бъде това, което изнасях, и трябва да ви призная, не без успех, преди една седмица в Нижни Новгород. Предмет на моята лекция е плодотворната дебютна идея. Що е, другари, дебют и що е, другари, идея? Дебют, другари, е „Quasi una fantasia“, а що е, другари, значи, идея? Идея, другари, е човешката мисъл, облечена в логична шахматна форма. Дори с нищожни сили може да се овладее цялата дъска.


Хубаво е с една идея да спечелиш партията, лошото е когато си хвърлил къртовски труд и получаваш само мижави резултати. Според Каспаров само 13% от домашните анализи влизат в употреба.
chessplayer
Офицер
 
Posts: 85
Joined: Fri Oct 16, 2009 12:56 pm


Return to Шахматна теория и дебюти

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest