Паркинсон победи Алцхаймер в игра на шах

Шах и смях - най-добрата комбинация :D Всякакви смешни неща!

by Advertising on Sat Aug 29, 2009 12:01 pm

Advertising
 

Паркинсон победи Алцхаймер в игра на шах

Postby sirkov-L on Sat Aug 29, 2009 12:01 pm

Хумористично-сатиричният сайт за "не-новини" (http://nenovinite.com)
наскоро насочи вниманието си и към шахматната игра:

http://nenovinite.com/news.php?action=v ... 4&pageno=1

Паркинсон победи Алцхаймер в игра на шах

13.08.2009
В демонстративна игра на шах Паркинсон (с черните фигури) победи Алцхаймер (с белите). Това стана на откритите кортове в Сидни, Австралия, а двубоят бе с награден фонд от 74 лева.

Играта започна с бързо темпо, като Паркинсон събаряше по три фигури за всяка преместена. Алцхаймер използваше елемента на изненадата и бързо-бързо глътна всички топове. Играта вървеше пешка за пешка, преди Паркинсон да се изпусне. В суматохата Алцхаймер сложи изкуственото си чене на игралното поле, и крещейки "Гоооооооооол!" съблече ризата си и започна да търчи неистово.

Намеси се Турет, който през 12 секунди се впускаше в бясно циганско колело и после смигваше фрапантно. Преди да стане напечено срещу Турет се изправиха няколко кечисти, изпратени от татко им Даун, като се разрази епична битка на синдромите. Тя обаче бе овладяна и Паркинсон, вече с чисти гащи, се възползва от търчането на Алцхаймер и изравни, понижавайки царицата му до офицер.

Алцхаймер междувременно се съвзе, доколкото това е възможно за него, и зае своята позиция. Въпреки че имаше все още превъзходство откъм фигури и техни позиции, неочаквано той бутна своя цар с думите: "Ти няма да ми бъдеш повече дъщеря!". Така загубата за Алцхаймер е втора поред от пет игри, играни тази година. Интересното е, че и двамата играчи не помнят да са се срещали преди пред шахматната дъска.

Междувременно се разбра, че резултатът от футболния мач между хора с параплегия и човешки зародиши е 0:0.

zhelyo
Личният ми блог (в него публикувам информация и мнения по шахматни и други важни теми) е тук: http://sirkov.blogove.eu/
sirkov-L
Цар
 
Posts: 417
Joined: Mon Mar 10, 2008 2:03 pm

Return to Шах смешки

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest