Разни изделия, продукти...

Всичко извън света на шаха, което сте добри дошли да обсъждате. Място за всякакви забавни игри, логически игри, почивка или просто безсмислени писаници :)

by Advertising on Mon Oct 01, 2012 4:10 pm

Advertising
 

Разни изделия, продукти...

Postby pablo3 on Mon Oct 01, 2012 4:10 pm

Някой неща, върху които работя, а други са в процес на развитие - най-вече продуктов дизайн, единични продукти, авто и мото изделия, разработка на продукти в различни сфери, проектни разработки и етапи, прототипиране и т.н. – http://www.solo-form.blogspot.com . Каквото интересува и искате да коментираме съм насреща, мнения, впечатления… Бих се радвал да обсъждаме всичко от каквото сте заинтересувани. Поздрави на всички! ;)
Last edited by pablo3 on Tue Sep 16, 2014 11:08 am, edited 3 times in total.
User avatar
pablo3
Пешка
 
Posts: 3
Joined: Mon Oct 01, 2012 3:50 pm
Location: Пловдив

by Advertising on Sun Jan 06, 2013 7:42 pm

Advertising
 

Re: Разни изделия, продукти...

Postby pablo3 on Sun Jan 06, 2013 7:42 pm

rscossworth wrote:От какъв материал ги правиш тези работи?


Предимно от композити (стъкловлакна - емулсии и плетки, различни техни производни , също гелкот, смоли), общо взето стандартната комбинация за тези материали. За други изделия използвам и стандартните пластмаси като - полистирол, ПВЦ-разпенено, различни лесни за обработка пластмаси. Полистирола го използвам както и някой други за формоване на детайли когато си направя матрица и се прави с вакуум машина. Понякога пректирам и нещата като 3Д обект и го пускам ако се наложи на фреза или ЗД принтер, зависи какъв е дизайна и изделието, като част от пректа правя и прототипите, обработвам ги и ако се наложи се доработва и отлива, правят се модели и макети, оригинални изделия и т.н. Иначе за обемните калъпи, които обработвам ръчно обикновено за промишлени изделия, авто детай използвам материал, който се използва от нас дизайнерите така наречения - Industrial Design Clay , използва се в продуктовия дизайн, автомобилния дизайн, изделия за отливане, в кино индустрията го порзват също и т.н. , има много приложения в дизайна и изкуството. Други допълнителни материали като разпенени плоскости, полиуретани и т.н. само понякога използвам в зависимост от случая, допълнителни също ако се наложи като лепила, силикони и всичко останало като кит, но те са просто допълнителни и са от масовите. Материалите са различни в зависимост от това клиента какво иска, какъв етап от пректа е, дали целия етап от скица до готово изделие или частично....Поздрави ;)
User avatar
pablo3
Пешка
 
Posts: 3
Joined: Mon Oct 01, 2012 3:50 pm
Location: Пловдив

by Advertising on Sun Jan 06, 2013 7:46 pm

Advertising
 

Re: Разни изделия, продукти...

Postby pablo3 on Sun Jan 06, 2013 7:46 pm

rscossworth wrote:От какъв материал ги правиш тези работи?


Има материали и комбинации от които могат да се правят и шахматни фигури и то много прилични, като продуктов дизайнер съм си мислил и за дизайн на.....шахмат, шахматни фигури, но това зависи от клиентите, това също е част от продуктовия дизайн, като всяко друго изделие ;)
User avatar
pablo3
Пешка
 
Posts: 3
Joined: Mon Oct 01, 2012 3:50 pm
Location: Пловдив


Return to Други теми

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests