Какво мислите за кор. шах?

Форум на Българските кореспондентни шахматисти

Moderator: Petyo Marinov

by Advertising on Mon Feb 20, 2012 5:19 pm

Advertising
 

Re: Какво мислите за кор. шах?

Postby atakurt on Mon Feb 20, 2012 5:19 pm

MilenPetrov wrote:Бих желал да не влизам в подробности, но все пак искам да изясня моите позиции и принципи:
1. Вие абдикирахте от борбата срещу негативните изяви в практическия шах, а аз останах - даже се кандидатирах за президент на БФШ с всичките неприятни последици, добреизвестни Вам. Затова не мисля, че оценката Ви за това какво става в практическия шахмат е достатъчно обективна.

Това си е лично мое решение и аз съм заявил публично кога и при какви условия бих продължил да се занимавам с това. Като гледам няма никакво развитие по темата и аз нямам намерение да губя време и нерви. Имам си доста по-интересни занимания. Така, нека да не ровим кокалите - каквото съм имал да кажа съм го казал, но няма никакъв резултат. Когато видя някакво развитие там бих се върнал отново и обещавам, че пак ще Ви бия всички както когато за последен път бях избран в СК с 36/38 гласа.
3. Моля да не ми приписвате думи, които не съм изрекъл. Не коментирам всички партии на г-жа Маринова, а само партиите ѝ в последното ДОП. Явно е, че почти всички г-да тук - Антонов, Винчев, Петров сте свързани с тима на "Кресим" и коментарите Ви за Вашата съотборничка са субективни.

Както вече писах, аз щях да бъда част от този отбор и това беше планирано доста преди създаването на СПАРТАК. Ако погледнеш предното ДОП ще видиш че ядрото на състава е същото. За съжаление аз се отказах от участие месец или дори по-малко пред началото на ДОП. А ако клуба не се казваще Кресим щеше да е казва Абритус - Разград или пък Хармония. За нас просто беше въпрос на избор дали ще има нов клуб или ще играем за регистриран такъв. Но ядрото на отбора беше ясно.

Относно името на клуба - всеки има право да си избира име, стига то да отговаря на изискваниятя на закона. Живеем в демократично общество и никой не може да определя избора на другите. Нима имаш претенции към имената и на моите фирми, които са свързани с моите възгледи, чувства и т.н.?!
Относно допускането до участие в ДОП - след като има излязло съдебно решение и има процедура по вписване в състава на федерацията не виждам някакви пречки.

Аз не смятам повече да си губя времето в безмислени спорове и нападки. Като гледам накъде отиват нещата, съм на път да се откажа и от кор. шах в БГ и да продължа да си играя само за отбора в ICCF шампионската лига и да се наслаждавам на играта и приятелската атмосфера. А защо не и просто да премина в друга федерация...

Желая успех на всички!

Субективното ми мнение е аналогично на гореизложеното.
По неотговорените повдигнати от мен въпроси, факти и цитати приемам, че е налице мълчаливо съгласие със становището ми.
Президент на ШК "Спартак" - Пловдив - viewtopic.php?f=41&t=921 . Гений и единствен официален представител на опозицията в българския шахмат! Родният шахмат не се ръководи правилно и затова върви надолу вече девета поредна година. РАЗРЕШАВАМ ВИ ДА ГОВОРИТЕ ЗА МЕН ВСИЧКО, КОЕТО ИСКАТЕ, ДОКАТО АЗ МОГА ДА ПРАВЯ ВСИЧКО, КОЕТО ИСКАМ!
User avatar
atakurt
Цар
 
Posts: 914
Joined: Tue Mar 18, 2008 12:43 pm
Location: София

by Advertising on Tue Feb 21, 2012 7:27 pm

Advertising
 

Re: Какво мислите за кор. шах?

Postby MilenPetrov on Tue Feb 21, 2012 7:27 pm

Нещо не разбирам...
Виждам че зададените от мен въпроси бяха леко изместени на заден план и не ми беше отговорено.
А ако се опитваш да доказваш кой зад кое име стои - не си струва - и ДАНС не могат да ти помогнат.
Единствения начин да се хванеш за нещо е закона ACTA, но и той отиде в киреча и интернет доставчиците нямат право да ти дадат информация за това кой от къде и как е влизал.
Тъй че нека всеки си гледа в паничката и да не се опитваме да търсим под вола теле.
Играй си шаха и се наслаждавай на играта докато можеш.
Днес си усмихнат, утре си озъбен... такъв е живота както казва един добре познат герой от телевизията :)
MilenPetrov
Топ
 
Posts: 123
Joined: Wed May 20, 2009 4:25 pm

by Advertising on Tue Feb 21, 2012 8:09 pm

Advertising
 

Re: Какво мислите за кор. шах?

Postby pdi on Tue Feb 21, 2012 8:09 pm

Този последния аргумент е доста силен (разбира се, тук зависи и от функционалноста на сървъра, който се ползва).

Без да се намесвам много, според мен КШ е доста странен по отношение на персоналната игра.

Ако се видят регулациите на световната федерация по КШ - имат следния параграф:
It is expected that players will decide the moves for themselves. It is unacceptable behaviour to have someone else play your games. The whole ICCF ratings and titles system relies on the assumption that games are played by the players named in the starting lists (or approved substitutes).


Значи независимо дали се харесва или не, и дали е доказумо или не, някак си е цел за момента в КШ (Поне според ICCF).
Според мен правила, които не могат да се налагат или не се налагат (поне до някаква минимална степен) не са добри. Това предполагам не е само БГ проблем. Според мен КШ трябва да премине в една от двете насоки:
1) Модел при който иметата са само "марка" или "nickname", където истинските хора, по тяхна преценка могат (но доказуемо) да разкриват самоличноста зад nickname-а.
2) Или, при настояване за "персонална" игра - да се взимат някакви мерки за това - доказуема регистрация, формати (поне на най-високите нива) които осигуряват доказуемост на играчите, както може би и някои от идеите на г-н Куртенков (за структура на А/Б група и т.н.).

Този същият проблем го има в много онлайн игри - онлайн покер, интернет шах, и т.н. (И там се дебатира до безкрай), а в КШ според мен е най-трудно решим, защото при другите например поне състезанията на високо ниво са "на живо", докато в КШ това (предполагам) е невъзможно.
pdi
Офицер
 
Posts: 58
Joined: Sun Jan 09, 2011 5:54 pm

Previous

Return to Кореспондентен шах

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest