Браво, сем. Винчеви! ... или къде е ключът от бараката ...

Форум на Българските кореспондентни шахматисти

Moderator: Petyo Marinov

by Advertising on Wed Aug 15, 2012 10:37 am

Advertising
 

Браво, сем. Винчеви! ... или къде е ключът от бараката ...

Postby atakurt on Wed Aug 15, 2012 10:37 am

Напоследък доста емоции има в нашите среди, които е явно, че ще поутихнат след изборите :)
Но се замислих защо толкова време, енергия и мастило се изписва за дивотии? И открих!
Предоставям журналистически публикации, пък нека всеки сам си използва мозъчните клетки и разбере къде е бил скрит ключът от бараката или защо г-н Винчев толкова напъва да стане "име":
----------------------------------------------------------
Троянец стана международен майстор по шахмат

* Симеон Винчев (ЕЛО 2400) е единственият носител на майсторското звание в областта * Капитанът на олимпийския ни отбор по кореспондентен шах води българите към финал за титлата.

СЪГРАЖДАНИНЪТ НИ СИМЕОН ВИНЧЕВ (33 г.), едно от най-големите имена в кореспондентния шах* у нас, преди дни получи званието „Международен майстор по шахмат”. Това е второто по ранг шахматно звание (след гросмайсторското) и у нас го притежават едва десетина души, а троянецът е единственият му носител в областта. В момента Симеон Винчев (ЕЛО 2400) жъне успехи като капитан на българския отбор в 19-тата Олимпиада по кореспондентен шах за мъже; нашите уверено продължават в полуфиналната фаза без загубена партия, а съгражданинът ни на 4-та дъска има 10,5 от 14 възможни точки, което е най-доброто постижение от български шахматист на олимпийска надпревара.
Частният клуб „Кресим” спечели бронзовите медали от Държавното първенство по кореспондентен шах, но „замрази” дейността си; причините – финансови * Троянецът Симеон Винчев – капитан на олимпийския ни отбор

ТРОЯНСКИЯТ ЧАСТЕН ОТБОР по кореспондентен шах „Кресим” – селектиран и воден от съгражданина ни Симеон Винчев (33 г.), спечели бронзовите медали от 9-то Държавно първенство на България (2008/2010 г.)***. Троянецът, който е едно от най-големите имена в този спорт у нас днес и има коефициент ЕЛО 2400, игра на втора дъска и спечели 6 т. Останалите трима от нашия тим – всичките изявени „наемници” от други градове на страната, приели да играят за Троян заради селекционера г-н Винчев, бяха следните: на първа дъска - софиянецът Искрен Димов, постигнал 5,5 т.; на трета и четвърта дъска – варненците Тенчо Тенев (4 т.) и Бранимир Белчев (3,5 т.). Медалите от първенството ще бъдат връчени на 21 май в София – на годишното Общо събрание на Българската федерация по кореспондентен шах (БФКШ); БФКШ е структура на Световната федерация по кореспондентен шах (ICCF), чийто 8-ми конгрес се състоя в Плевен през 2008 г.

ПОПИТАХМЕ Г-Н ВИНЧЕВ какви ще са предстоящите участия на „Кресим” и да очакваме ли поредните шахматни отличия за Троян. Отговорът не бе оптимистичен - финансови проблеми „замразяват” по-нататъшните участия на троянския тим. „Можем да сме №1 в България, но явно на този етап осигуряването на подобен шахматен проект тук е мисия невъзможна”, коментира г-н Винчев. Той обаче не губи надежда за бъдещето на великата игра в Троян – в Общинския педагогически център (ОПЦ) е сформирана детска група по шахмат, водена от Златин Костов, която работи отлично и е постигнала много добро ниво.

БЪДЕЩИТЕ ПЛАНОВЕ на Симеон Винчев на този етап са свързани най-вече със започналата преди два месеца (на 10 март 2011 г.) 19-та Олимпиада по кореспондентен шах за мъже. Троянецът е капитан на олимпийския ни отбор, селектиран от него и председателя на спортния съвет към БФКШ Димитър Карапчански. Заедно със Симеон Винчев (Троян) олимпийската чест на България ще защитават гросмайстор Николай Нинов (Пазарджик), международен майстор Валентин Йотов (Плевен) и трикратният републикански шампион Красимир Бочев (Враца). Статистиката сочи, че на 7-та Олимпиада през 1972 г. именно България се опълчва на доминиращият от десетилетия отбор на бившия СССР и в оспорван финален сблъсък печели сребърните олимпийски медали.

ПРИПОМНЯМЕ, ЧЕ СЪПРУГАТА на Симеон Винчев – Кремена Маринова-Винчева (ЕЛО 2200), също е голямо име в кореспондентския шах. Троянската снаха бе в състава на олимпийския ни отбор на приключилата миналата година 8-ма женска Олимпиада и има сериозен принос за вицешампионската титла на България (победител е Полша). Троянският принос към успеха е още по-голям, тъй като треньор на сребърните ни олимпийки е г-н Винчев. Планирано бе награждаването да е в Южна Африка в края на тази година, което правеше твърде проблемно присъствието на сем. Винчеви (заради разстоянието и сериозните разходи); но от ICCF са променили мястото – във Финландия в края на м. юли, а това означава, че г-жа Винчева ще има възможността лично да получи олимпийския си медал.

Генадий Маринов
Наша съгражданка с огромен принос за феноменален успех във финала на женската Олимпиада по кореспондентен шах!

Нашата съгражданка Кремена Маринова бе част от женския национален отбор на България по кореспондентен шах, спечелил сребърните медали във финала на 8-та ...
----------------------------------------------
(и т. н., стига толкова, че получих оргазъм от удоволствие във връзка с гореописаните успехи)
Комуто се чете повече, ето линкове:
http://troyan21-statii.blogspot.com/201 ... st_21.html
http://troyan21-statii.blogspot.com/201 ... _2181.html
http://troyan21-statii.blogspot.com/201 ... st_29.html

Има богат снимков материал, а и не забравяйте да прочетете апетитните коментари на местните троянци, пълни със сочни епитети!
Президент на ШК "Спартак" - Пловдив - viewtopic.php?f=41&t=921 . Гений и единствен официален представител на опозицията в българския шахмат! Родният шахмат не се ръководи правилно и затова върви надолу вече девета поредна година. РАЗРЕШАВАМ ВИ ДА ГОВОРИТЕ ЗА МЕН ВСИЧКО, КОЕТО ИСКАТЕ, ДОКАТО АЗ МОГА ДА ПРАВЯ ВСИЧКО, КОЕТО ИСКАМ!
User avatar
atakurt
Цар
 
Posts: 914
Joined: Tue Mar 18, 2008 12:43 pm
Location: София

Return to Кореспондентен шах

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest