Лишаването на силните играчи от права-основен проблем в БФКШ

Форум на Българските кореспондентни шахматисти

Moderator: Petyo Marinov

by Advertising on Thu Aug 23, 2012 4:38 pm

Advertising
 

Лишаването на силните играчи от права-основен проблем в БФКШ

Postby atakurt on Thu Aug 23, 2012 4:38 pm

Който и да бъде избран, каквито и решения да вземе ОС на БФКШ, е абсолютно задължително да се дадат повече права на силните играчи, защото сега те са лишени от реални права. За сметка на това се толерира среднячеството, защото основната маса гласоподаватели е такава. Този проблем ще отправя и към двата кандидатстващи екипа, и към цялото ОС. И не трябва да сме щрауси, а е нужно да се каже какво ще се прави - ще продължим ли да играем "кафеен" шах или ще тръгнем нагоре!

Ето няколко въпроса, които доказват думите ми и които въпроси трябва да намерят решение. Поставям ги на вниманието на всички присъстващи за размишление:

1. Иван, Петър, Георги и Стоян са приятели. Знаят правилата и имат компютри. Дават по 15 лева и играят в три полуфинала (поне толкова засега има годишно), където наливат съответно на Иван, на Петър и на Георги по три точки. Те са слаби играчи и губят една от другите си партии, а останалите ремизират. Така с "+2" се класират в тройката и играят на финала (ТОЗИ ФАКТ ДОСТАТЪЧЕН ЛИ Е?) и там наливат на своята комшийка Анка и тя получава сериозен аванс от "+3" и с лекота става шампионка (СМЯТАТЕ ЛИ ТОВА ЗА РЕДНО?). А силните шахматисти се изпобиват за някаква точица някъде в низините :)

2. Симо е бизнесмен, има пари и си плаща на бъдещия пенсионер Митко по сто евро месечно, за да му играе партиите. Митко е силен играч и така Симо влиза в националния отбор, където пак Митко му постига висок процент. ЩЕ УЧАСТВА ЛИ СИМО В НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР?

3. Драган си регистрира два различни шахклуба и става член на БФКШ. Защото в ДОП-а всеки клуб може да играе и няма "Б"-група, там са и двата му клуба. В ДОП-а единият клуб пуска на другия 4:0 и Драган ще вземе поне медал. А АКО ДРАГАН ИМАШЕ НЯКОЛКО КЛУБА?

4. Стамат е гросмайстор и регистрира престарялата си майка в ДОП за ветерани, където тя става шампион с лекота, докато истинските ветерани "духат супата". СПРАВЕДЛИВО ЛИ Е ТОВА?

5. Пенчо, Генчо и Тенчо са президент, вицепрезидент и секретар на БФКШ. На заседание гласуват националният отбор да е в следния състав: Пенчо, Генчо, Тенчо и Тенчовица. ВСИЧКО Е ЗАКОННО И ДЕМОКРАТИЧНО, НАЛИ?

6. Благовест се опитва да влезе в националния отбор и печели партия след партия. За да бъде спрян, административно му се присъждат загуби по цайтнот във всичките му партии, въпреки че няма цайтнот в нито една партия. За да се отмени това решение, по Правилник на БФКШ Благовест трябва да го обжалва пред Управителния съвет на БФКШ, като внесе за всяка от жалбите си за всяка партия поотделно по хиляда лева. Жалбите му са разгледани от УС на БФКШ, който решава, че решения на съдията не може да се обжалват и си поделят сладко-сладко внесените пари. А ИМА ЛИ ПРАВО ОБЩОТО СЪБРАНИЕ ДА ОТМЕНЯ РЕШЕНИЯ НА СЪДИЯТА? ДА ПОДАДЕ ЛИ БЛАГОВЕСТ ЖАЛБА ДО СЪДА?

--------------------------------------

... тези и доста други проблеми възникват непрестанно, а горепосочените случаи са измислени и никога не са се случвали ...

----------------------------------------------------------------------------
Президент на ШК "Спартак" - Пловдив - viewtopic.php?f=41&t=921 . Гений и единствен официален представител на опозицията в българския шахмат! Родният шахмат не се ръководи правилно и затова върви надолу вече девета поредна година. РАЗРЕШАВАМ ВИ ДА ГОВОРИТЕ ЗА МЕН ВСИЧКО, КОЕТО ИСКАТЕ, ДОКАТО АЗ МОГА ДА ПРАВЯ ВСИЧКО, КОЕТО ИСКАМ!
User avatar
atakurt
Цар
 
Posts: 914
Joined: Tue Mar 18, 2008 12:43 pm
Location: София

by Advertising on Sun Sep 02, 2012 3:58 pm

Advertising
 

Re: Лишаването на силните играчи от права-основен проблем в БФКШ

Postby MilenPetrov on Sun Sep 02, 2012 3:58 pm

Ставаш смешен вече! Осъзнай се.
MilenPetrov
Топ
 
Posts: 123
Joined: Wed May 20, 2009 4:25 pm

by Advertising on Sun Sep 02, 2012 4:23 pm

Advertising
 

Re: Лишаването на силните играчи от права-основен проблем в БФКШ

Postby Zlatin on Sun Sep 02, 2012 4:23 pm

Кой ли му обръща внимание вече... :D
Zlatin
Кон
 
Posts: 28
Joined: Thu Jan 07, 2010 9:29 pm

Re: Лишаването на силните играчи от права-основен проблем в БФКШ

Postby MilenPetrov on Sun Sep 02, 2012 6:59 pm

Започвам да се чудя защо въобще се търпят такива личности...Но вече имам достатъчно опит в тази насока, така че не се впечатлявам. Отдавна съм приключил с всякакъв вид шах в БГ и трябва да бъда прекалено много "убеден" за да участвам в какъвто и да е турнир под егидата на БФКШ или да играя за който и да е клуб в БГ. Ако Куртенков ми отправи "подходящо" предложение да стана член на неговия клуб мога и да се замисля :). Отворен съм за предложения в БГ ;). За Шампионска Лига - НИКАКВИ шансове от никой - имам си перфектен отбор с перфектен състав...
Заповядай г-н Куртенков - направи отбор и се класирай във Висшите ешелони на лигата, тогава ще си говорим ;) Преди 2 години имаше един БГ господин който раздаваше големи интервюта преди да започне сезона - можеш сам да видиш резултата. Аз повече не коментирам... Не искам да играя в отбор в който 40% от партиите завършват реми в рамките на 30 хода и всеки си гледа собствения двор.
MilenPetrov
Топ
 
Posts: 123
Joined: Wed May 20, 2009 4:25 pm


Return to Кореспондентен шах

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest