Резюме на Общото събрание от 25.08.2012

Форум на Българските кореспондентни шахматисти

Moderator: Petyo Marinov

by Advertising on Sun Aug 26, 2012 8:57 am

Advertising
 

Резюме на Общото събрание от 25.08.2012

Postby atakurt on Sun Aug 26, 2012 8:57 am

Логично и очаквано беше всичко, освен два момента.

Първо, когато г-н Винчев публично прикани г-н Карапчански да опровергае думите на г-н Маринов, че г-н Карапчански е заявил, че играе партиите на г-н Винчев. Реакцията на г-н Карапчански беше мълчание, с което потвърди твърденията на г-н Маринов.
Не очаквах, че г-н Винчев ще направи такава груба политическа грешка. В резултат на това изгуби около два гласа и моите прогнози за загуба с 12:5 се провалиха - загубата бе с 14:3, което е възможно най-лошият резултат (по-лош даже от 17:0).

Вторият момент бе особено важен. До римския император е имало човек, чиято единствена работа е била да му напомня, че е смъртен. Затова и аз, единствен от изказалите се, изрично и на всеослушание обърнах внимание на г-н Маринов, че не е случаен фактът, че опонентите му са силни играчи - г-дата Нинов и Карапчански. Разясних подробно и причината за това - ЛИШАВАНЕТО НА СИЛНИТЕ ИГРАЧИ ОТ ПРАВА И ТОЛЕРИРАНЕТО НА СРЕДНЯЧЕСТВОТО.
По-късно, в точка "Разни", дадох огромна маса от идеи, въпроси и предложения, но нито едно от тях не получи отговор, а всичките бяха отхвърлени мълчаливо от Общото събрание, което доказа горната ми теза, защото така среднячеството унищожава силните играчи благодарение на по-голямата си гласоподавателска маса и уверено тласка БФКШ към блатото на посредствеността.

Ето защо, предстоящото първо заседание на новоизбрания Управителен съвет има ключово значение. То ще предопредели не само развитието на БФКШ, а и дали г-н Маринов ще бъде преизбран на следващото Общо събрание.

Официално и публично поставям пред членовете на УС всичките си въпроси и идеи (давани от мен от половин година насам) за пореден път, както и основния проблем: ДОКОГА СИЛНИТЕ ИГРАЧИ ЩЕ БЪДАТ ЛИШЕНИ ОТ ПРАВА?
Президент на ШК "Спартак" - Пловдив - viewtopic.php?f=41&t=921 . Гений и единствен официален представител на опозицията в българския шахмат! Родният шахмат не се ръководи правилно и затова върви надолу вече девета поредна година. РАЗРЕШАВАМ ВИ ДА ГОВОРИТЕ ЗА МЕН ВСИЧКО, КОЕТО ИСКАТЕ, ДОКАТО АЗ МОГА ДА ПРАВЯ ВСИЧКО, КОЕТО ИСКАМ!
User avatar
atakurt
Цар
 
Posts: 914
Joined: Tue Mar 18, 2008 12:43 pm
Location: София

by Advertising on Sun Aug 26, 2012 5:12 pm

Advertising
 

Re: Резюме на Общото събрание от 25.08.2012

Postby Petyo Marinov on Sun Aug 26, 2012 5:12 pm

Уважаеми г-н Куртенков , единственото за което сте прав е ,че моят приятел Димитър Карапчански не падна толкова ниско да излъже пред ОС на БФКШ.Запази мълчание когато аз казах тази информация. Да , потвърждавам официално още веднъж, което казах по принуда на ОС - Димитър Карапчански ми каза пред свидетелите Александър Гавазов , Иван Русев и Светлана Маринова че той е постигнал резултата 10.5 от 14 ,резултат с който г-н Винчев се гордее.Естествено той е "консултирал" и много други партии на семейство Винчеви. Връх на абсурда беше ,когато Винчев с олюляваща се стъпка излезе на трибуната и попита Карапчански вярно ли е това !!!
Последва отново неловко мълчание. Поздравления г-н Карапчански !
ВТОРИЯТ момент беше особено показателен за отношението на кандидатите за постове в кореспондентният шах. След гласуването те вкупом напуснаха и оставиха най-важните точки за обсъждане без своят коментар.Утре пак ще кажат ,че няма прозрачност и нищо незнаят. В точка РАЗНИ г-н Куртенков казахте че имате подготвени 400 въпроси , от които споделихте 2-3 . Аз Ви обещах ,че всички предложения ще бъдат разгледани в най-кратък срок и то с Ваше присъствие. Г-н Куртенков , много добре сте наясно че опоненти на събранието аз нямах. Идеята беше друга. НЯМА НИКАКВО ЛИШАВАНЕ НА СИЛНИТЕ ИГРАЧИ ОТ ПРАВА !!! Дори напротив. Силните шахматисти, разбирайте с ело над 2400 са винаги канени за абсолютно всяко важно и по-малко важно състезание. Селекционер с всички права носещи тази длъжност беше именно най-силният кор.шахматист - Карапчански . Винаги каквото е предложил е одобрено от УС. Без естествено, цитирам "да се осигурат духовни стимули на кореспондентните шахматисти в размери 1-во място 2000 лв. 2-ро 1500 лв и т н." Толкова пари не вземат националите по практически шах на България ! Ще Ви отговоря така ,понеже аз не влизам по форумите и нямам време да се забавлявам като Вас : вашите предложения ще бъдат разгледани във ваше присъствие още на първият УС. Надявам се все пак да ги редуцирате поне до 50-60. Аз винаги изпълнявам обещанията си.Съжалявам за причиненото Ви неудобство на ОС.
Petyo Marinov
Пешка
 
Posts: 6
Joined: Mon May 26, 2008 9:54 pm

by Advertising on Mon Aug 27, 2012 9:27 am

Advertising
 

Re: Резюме на Общото събрание от 25.08.2012

Postby atakurt on Mon Aug 27, 2012 9:27 am

Уважаеми г-н Маринов, не ми се дърли по форумите за глупости, но времето до първото заседание на УС на БФКШ ще определи развитието на БФКШ и е нужно да се вземат мерки.

Цялата кандидатура на г-н Нинов беше много зле замислена авантюра. Ако не беше възникнала в последния момент, можеше да има и друг резултат.
Затова и изборът беше предизвестен - само не се знаеше с колко ще спечелите. Поведението по време на ОС на един цитиран от Вас кандидат само доказа тезата ми за лоша организация на екипа на г-н Нинов.

Самото ОС нямаше никакви реални резултати, освен един, а той е: ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА БФКШ ДОКАЗА СВОЯТА ИМПОТЕНТНОСТ!
По време на изказването си публично и пред всички употребих доста по-силна дума, надявайки се, че така ще засегна членовете на ОС за тяхната пасивност и свръхконсервативност, но нямаше реакция. С това за пореден път се доказа тезата ми за властта на среднячеството в БФКШ.

И не сте прав за "2-3 въпроса". Имате си на пощенската кутия (и Вие, и УС, и десетки шахматисти, на които ги разпратих или публикувах тук, в този форум) десетки такива мои въпроси. УС на свое заседание официално отказа да им отговаря с мотива, че само ОС може да ги реши. А Председател на УС бяхте и сте Вие.
След като ОС отказа да отговаря на тези ми въпроси, следва ли, че пак УС ще откаже да им отговаря със същия мотив?
ВИЕ НЕ ИЗПЪЛНИХТЕ ДУМАТА СИ, ЧЕ ЩЕ ПОЛУЧА ОТГОВОР НА ВЪПРОСИТЕ СИ!

А исках толкова малко - само няколко отговора, пък били те и отрицателни! Не ламтя за постове и не се натискам да влизам в никакви ръководни органи - това се видя от всички.
Искаше ми се България да стане световен шампион за мъже, което беше съвсем реално. Затова и на ОС споделих опита си - всички видяха, че издадох доста тайни от кухнята си. С това и доказах, че не съм егоист, а мисля за общото благо (никой друг не постъпи така като мен, нали?).

На всичко отгоре добре известно е Вашето мнение за шахматната ми сила:

Petyo Marinov wrote:Силните шахматисти, разбирайте с ело над 2400 са винаги канени за абсолютно всяко важно и по-малко важно състезание.

Моят ИКЧФ-рейтинг е 2302 и не влизам в горната строго дефинирана от Вас категория.

Г-н Маринов, сега сте на върха! Имате възможност да коригирате системата на ДП, правилниците на БФКШ и целите ни.
Дали ще го направите, зависи само от Вас, от никой друг! Не си измивайте ръцете с правомощията на ОС, а действайте!

Лично аз декларирам сега публично, че няма да си мръдна повече пръста в организационно отношение, докато не получа отговор на въпросите си. Бях излъган!

Гласувах за Вас, подкрепих Ви много отдавна публично и вярвах във Вас. Сега се надявам във Вас ...
Президент на ШК "Спартак" - Пловдив - viewtopic.php?f=41&t=921 . Гений и единствен официален представител на опозицията в българския шахмат! Родният шахмат не се ръководи правилно и затова върви надолу вече девета поредна година. РАЗРЕШАВАМ ВИ ДА ГОВОРИТЕ ЗА МЕН ВСИЧКО, КОЕТО ИСКАТЕ, ДОКАТО АЗ МОГА ДА ПРАВЯ ВСИЧКО, КОЕТО ИСКАМ!
User avatar
atakurt
Цар
 
Posts: 914
Joined: Tue Mar 18, 2008 12:43 pm
Location: София


Return to Кореспондентен шах

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest