НАЙ-ГОЛЯМОТО НАРУШЕНИЕ НА УС НА БФКШ В ИСТОРИЯТА НИ!

Форум на Българските кореспондентни шахматисти

Moderator: Petyo Marinov

by Advertising on Sun Sep 30, 2012 11:43 am

Advertising
 

НАЙ-ГОЛЯМОТО НАРУШЕНИЕ НА УС НА БФКШ В ИСТОРИЯТА НИ!

Postby atakurt on Sun Sep 30, 2012 11:43 am

На свое заседание от 13.09.2012 г., с публикувано на http://corrchessbg.com/Novini/ решение, УС на БФКШ приема следното:


По т.6 Базирайки се на Етичният кодекс на ИКЧФ , УС взе решение:
Във всички индивидуални турнири от Държавният календар не могат да участват роднини по права линия – съпрузи , братя, сестри, родители, деца, внуци , баби и дядовци с цел предотвратяване на евентуални злоупотреби на състезатели.

Ето и приелите тази безумна, свръхидиотска и противоречаща на куп евродирективи и български закони тъпотия:
Петьо Маринов, Георги Сапунджиев, Тошко Кирков, Александър Парушев, Николай Йорданов, Васил Илиев, Ваньо Стойнов и Златин Стоянов.

Нямам сили да я коментирам, защото коремът ме заболя от истеричен смях. Явно, като изтрезнее от изпитата ракия, УС ще отмени това историческо решение. Само ще приведа официалното писмо, което изпратих днес до УС на БФКШ:
-------------------------------------
Уважаеми Колеги,
С изненада разбрах от Ваше решение, че всичките ми въпроси към УС досега (получени от всеки един от Вас по имейл и обсъждани на заседания на УС и с мое участие) са били неясни поставени.
Ето защо започвам ясното им поставяне с цел да го свърша преди следващото заседание на УС.

"Във всички индивидуални турнири от Държавният календар не могат да участват роднини по права линия – съпрузи , братя, сестри, родители, деца, внуци , баби и дядовци с цел предотвратяване на евентуални злоупотреби на състезатели."

Това Ваше решение, което разбрах днес, ме ошашави и омаломощи, затова стартирам с него:

1. Считате ли, че то отговаря на законовите норми и разрешавате ли ми да го обжалвам пред съда, министерството и Сашо Диков, ако не го отмените?

2. Ако аз, синът ми и майка ми подадем заявки за участие в ДИП по блиц догодина, то на кого ще се забрани от нас тримата да играе? Какви са критериите Ви за подбор на лицата с цел предотвратяване на евентуалните им злоупотреби?

3. Съпрузите, братята и сестрите като роднини по права линия ли ги разглеждате или по съребрена?

4. Защо не се забранява участието на роднини и в ДОП от различни отбори, но на еднакви дъски, където се играе фактически индивидуален турнир?

5. Баща ми има право да играе като шампион на България, а аз (като се класирам от полуфинала) също ще имам право да играя във финал за мъже. На кого от двама ни ще забраните участие, ако го поискаме?

6. Основанието Ви за такова решение са евентуални злоупотреби, но тях би могло да ги има и при участие на състезатели от един и същ отбор в ДИП. Защо не забраните и участието на повече от един състезател от отбор в ДИП?

7. Позволено ли е участието на чичо и племенник? А на правнуче и прадядо?

С Уважение!
Ат. Куртенков
Президент на ШК "Спартак" - Пловдив - viewtopic.php?f=41&t=921 . Гений и единствен официален представител на опозицията в българския шахмат! Родният шахмат не се ръководи правилно и затова върви надолу вече девета поредна година. РАЗРЕШАВАМ ВИ ДА ГОВОРИТЕ ЗА МЕН ВСИЧКО, КОЕТО ИСКАТЕ, ДОКАТО АЗ МОГА ДА ПРАВЯ ВСИЧКО, КОЕТО ИСКАМ!
User avatar
atakurt
Цар
 
Posts: 914
Joined: Tue Mar 18, 2008 12:43 pm
Location: София

by Advertising on Mon Oct 01, 2012 10:24 pm

Advertising
 

Re: НАЙ-ГОЛЯМОТО НАРУШЕНИЕ НА УС НА БФКШ В ИСТОРИЯТА НИ!

Postby MilenPetrov on Mon Oct 01, 2012 10:24 pm

В случая си много прав... И понеже аз си нямам съпруги, синове, дъщери, майки, тъщи, и тем подобни, с които да участвам в БГ турнирите, затова просто съм си решил проблема кардинално - просто не играя повече в такива турнири. Нямам и намерение да играя.
Заповядай в шампионската лига (жалко че вече е мнооого късно) и ще разбереш кой кой е и от де изгрява слънцето. Имаш време... След 2-3 години може и да направиш чисто Бг отбор, щото засега всички българи които участват играят за чужди отбори. Защо ли?!
MilenPetrov
Топ
 
Posts: 123
Joined: Wed May 20, 2009 4:25 pm


Return to Кореспондентен шах

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest