ДИП до 20 години в Шабла

by Advertising on Thu Feb 24, 2011 2:14 pm

Advertising
 

ДИП до 20 години в Шабла

Postby Dejan Dimitrov on Thu Feb 24, 2011 2:14 pm

Здравейте!

Пиша ви по повод държавното по класически, блиц и ускорен шах до 20 години в Шабла 12-20.03 2011. Първо искам да ви помоля да давате заявки в уречения срок (при мен за настаняване - колкото по-рано, толкова по-добре до 5.03 и при Живко Жеков за участие до 09.03). Постарали сме се да уговорим добри условия на ниски цени. Можете да вдите снимки от хотелите на сайта на БФШ. Мисля, че няма смисъл да пускам цялата диплянка тук. Ще се постарая и най-вероятно ще успея да организирам в един от предиобедите екскурзия до 2-3 интересни места. До шабленския фар, до морето, до скалите на Камен бряг, където всяка година посрещаме "Джулая" с Джон Лоутън :), до Дуранкулашкото езеро евентуално. Организирам сега и скаутите първия ден да ви приготвят домашни сладки, кифлички и още някаква яхния, за да ви посрещнем подобаващо. В близост до хотелите и залата за игра има магазини и кръчми, но ви предупреждавам, че не е евтино. Т.е. цените в заведенията нямат нищо общо с цените на нощувките. Не знам защо, но някой шабленци си мислят, че селото им е курортен град, а истината е, че Шабла от 20 години е най-западналият курортен град, но въпреки това смятам, че успях да осигуря най-добрите условия и най-ниските цени. Ако имате финансова възможност, бих ви препоръчал да дойдете един ден по-рано (на 11-и, особено тия, които са от по далеч). Ще ви струва 14 лева повече. С транспорта има малък проблем, както всъщност е навсякъде до най-отдалечените точки на България. Има директен автобус София - Шабла на "Ивкони" тръгва в 10.30 ако не се лъжа, но той е удобен за тези, които искат да дойдат един ден по рано. Иначе от Варна и Добрич има маршрутки, които към 12 по обяд са в Шабла и са удобни. Но си направете сметката или си купете билети по-рано, защото очаквам напливът от пристигащи да бъде към 12 на 12-и (събота). От автогарата в Шабла ще ви организираме превоз до хотелите, за да може по най-бързия начин да се настаните.
Лошият момент е, че турнирът съвпада с "Купата на Слона" и ще раздвои доста от участниците, но това не зависи от мен, а и аз лично не вярвам, че някой от София ще се хване да дойде в Шабла на държавно, но дано да греша. Аз лично съм ходил две поредни години в Кюстендил като юноша, т.е. прекосявали сме империята по диагонал, тази година ходих в Белоградчик..., така че разстоянията не са проблем според мен.
Ще се постарая аз и хората, които ми помагат, да си изкарате добре. Надяваме се, че в бъдеще ще успеем да организираме и някой открит турнир през лятото на морето. Надявам се и през март да е хубаво времето. Ако имате някакви въпроси пишете тук, обаждайте ми се или ми пишете на пощата (има ги на сайта на БФШ). И пак ви напомням - давайте заявки на време!!! И друго важно: Носете си часовници за турнирите по блиц и ускорен шах!!! Играещият с бели осигурява изправен шахматен часовник. Така е и по наредба.

Деян Димитров
Dejan Dimitrov
Офицер
 
Posts: 64
Joined: Mon Mar 03, 2008 1:39 pm

by Advertising on Thu Feb 24, 2011 8:15 pm

Advertising
 

Re: ДИП до 20 години в Шабла

Postby atakurt on Thu Feb 24, 2011 8:15 pm

ВЪПРОС:
-----------------------------
В проспекта за турнира пише: "Изключение се прави само за състезатели, които не членуват в никой клуб.", от което е ясно, че в ДИП-20 ще могат да участват и некартотекирани в никой клуб състезатели.
Но в Наредбата за 2011 г. на БФШ изрично е посочено, че "Право на участие (в ДИП-20) имат всички ... картотекирани в БФ Шахмат.".
--------------------------------
Кое е вярното от двете - ИМАТ ЛИ ПРАВО ДА УЧАСТВАТ В ДИП-20 НЕКАРТОТЕКИРАНИ СЪСТЕЗАТЕЛИ ИЛИ НЯМАТ ТОВА ПРАВО?
Президент на ШК "Спартак" - Пловдив - viewtopic.php?f=41&t=921 . Гений и единствен официален представител на опозицията в българския шахмат! Родният шахмат не се ръководи правилно и затова върви надолу вече девета поредна година. РАЗРЕШАВАМ ВИ ДА ГОВОРИТЕ ЗА МЕН ВСИЧКО, КОЕТО ИСКАТЕ, ДОКАТО АЗ МОГА ДА ПРАВЯ ВСИЧКО, КОЕТО ИСКАМ!
User avatar
atakurt
Цар
 
Posts: 914
Joined: Tue Mar 18, 2008 12:43 pm
Location: София

by Advertising on Thu Feb 24, 2011 8:17 pm

Advertising
 

Re: ДИП до 20 години в Шабла

Postby Dejan Dimitrov on Thu Feb 24, 2011 8:17 pm

Моята част от информацията за турнирите е от "заявки за настаняване" нататък. Аз отговарям за това.
Dejan Dimitrov
Офицер
 
Posts: 64
Joined: Mon Mar 03, 2008 1:39 pm

Re: ДИП до 20 години в Шабла

Postby atakurt on Thu Feb 24, 2011 8:22 pm

Dejan Dimitrov wrote:Моята част от информацията за турнирите е от "заявки за настаняване" нататък. Аз отговарям за това.

?????

Ако правилно съм разбрал, то ти твърдиш, че отговаряш само за настаняването.
ТОГАВА КОЙ ОТГОВАРЯ ЗА ОСТАНАЛОТО? Ако е Живко Жеков и се получи разминаване между вас двамата, няма ли да стане неприятен гаф?

Освен това, контекстно твърдиш, че не ти е известен отговорът на въпроса ми.
АМИ КАК ТАКА ЩЕ БЪДАТ НАСТАНЕНИ СЪСТЕЗАТЕЛИ, КОИТО НЯМАТ ПРАВО ДА ИГРАЯТ?
КОГАТО РАЗБЕРАТ, ЧЕ СА СИ ДАЛИ ПАРИТЕ ЗА НАСТАНЯВАНЕ ЗА ДИП-2О, НО НЯМАТ ПРАВО ДА ИГРАЯТ В ДИП-20, КАКВО МИСЛИШ, ЧЕ ЩЕ СЕ ПОЛУЧИ? НЯМА ЛИ ДА СИ ИСКАТ ПАРИТЕ ИМЕННО ОТ ТЕБ?
Президент на ШК "Спартак" - Пловдив - viewtopic.php?f=41&t=921 . Гений и единствен официален представител на опозицията в българския шахмат! Родният шахмат не се ръководи правилно и затова върви надолу вече девета поредна година. РАЗРЕШАВАМ ВИ ДА ГОВОРИТЕ ЗА МЕН ВСИЧКО, КОЕТО ИСКАТЕ, ДОКАТО АЗ МОГА ДА ПРАВЯ ВСИЧКО, КОЕТО ИСКАМ!
User avatar
atakurt
Цар
 
Posts: 914
Joined: Tue Mar 18, 2008 12:43 pm
Location: София

Re: ДИП до 20 години в Шабла

Postby Dejan Dimitrov on Thu Feb 24, 2011 9:26 pm

Не знам как точно стои въпросът с картотеките. Според мен (лично мнение) дори даден състезател да не е член на даден клуб и да не е картотекиран към някой клуб, пак би трябвало да има право да участва като "свободен електрон" по "Горно Нодолнище" примерно. Поне аз така мисля. Липсата на клубна принадлежност не би трябвало да е причина да не бъде допуснат. Между другото, аз играх на Полуфинала в Пловдив и там има състезатели, които са играли без да са картотекиране към даден клуб... Или поне срещу името им в стартовия списък няма клуб. Ето доказателство: http://www.chess-results.com/tnr44312.aspx?lan=1 До участие в ДИП (състезание, което по ранг е същото като ДИП до 20 години пак от държавния календар) са били допуснати хора без картотека към някой клуб. Изводът е, че явно може. Да ли е така, дали е правилно, аз не знам. И в Зоновите първенства участват хора без картотека. Те също са състезания от държавния календар. Ако не се лъжа, през 2009-а (за 2010-а) не съм сигурен, Шумен 2005 бе единственият клуб, който си картотекира състезателите за зоновите първенства.
Dejan Dimitrov
Офицер
 
Posts: 64
Joined: Mon Mar 03, 2008 1:39 pm


Return to Български турнири

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests