Еrepublik - онлайн игра. Помогни на България

Всичко извън света на шаха, което сте добри дошли да обсъждате. Място за всякакви забавни игри, логически игри, почивка или просто безсмислени писаници :)

by Advertising on Sat Apr 09, 2011 5:17 am

Advertising
 

Еrepublik - онлайн игра. Помогни на България

Postby osmium on Sat Apr 09, 2011 5:17 am

Eрепублик е масова онлайн стратегическа игра, която отнема само няколко минути на ден. Представлява симулация на реалния свят и държавите в него. Има политика, войни (военният модул е най-силно застъпен), международни отношения, политически превземания и т.н. Започвате с играч, гражданин на държавата където сте се регистрирали. Първите няколко дни са скучни - работите, тренирате, качвате опит. После става по-интересно - можете активно да се включвате в битките и да се биете наравно с нашите съюзници от съюза ЕДЕН, да си направите фирма и да развивате търговия или вестник и да се изявявате като журналист. По-нататък като понатрупате опит може да се кандидатирате за конгресмен в парламента и дори някой ден за президент на виртуалната държава и да взимате решения, касаещи останалите граждани.

България е пета по население държава в играта и има една от най-организираните армии, която е обърщала хода на не едно и две сражения, но положението ни в момента е много тежко - 3 страни накуп (Сърбия, Унгария, Македония) ни обявиха война, с което си навлякоха подигравките на целия еСвят, а отделно се бием и с Турция и Иран и има реална опасност да ни превземат. Затова ни трябват много нови играчи, които да ни помогнат да удържим атаките им и да ни направят по-силни в по-далечна перспектива.

малко снимки от играта:
Снимка 1
Снимка 2

и един наръчник, с които по-бързо да я разучите:
Ръководство

Елате да дадем отпор на нашествениците ! :)

Регистрация
osmium
Пешка
 
Posts: 2
Joined: Sat Apr 09, 2011 3:36 am

by Advertising on Thu Apr 14, 2011 10:07 pm

Advertising
 

Re: Еrepublik - онлайн игра. Помогни на България

Postby someone on Thu Apr 14, 2011 10:07 pm

Отказах се от тази игра през август миналата година, преди това бях сред топ 100 по ранг играчи в България. Причината да се откажа беше много лична и за съжаление играта предизвиква болезнени спомени у мен, за което обаче не е виновна самата игра.
Искам да те попитам, защо вече сме в Еден? Докато аз играех бяхме в другия съюз Феникс и се биехме срещу румънци и гърци, а сърбите и турците ни бяха съюзници. Явно някои типично български черти са се проявили и в тази онлайн игра......
someone
Кон
 
Posts: 40
Joined: Sun Oct 11, 2009 12:10 am

by Advertising on Tue Apr 19, 2011 2:07 am

Advertising
 

Re: Еrepublik - онлайн игра. Помогни на България

Postby osmium on Tue Apr 19, 2011 2:07 am

Излязохме от Феникс, защото се изгуби взаймопомощта между държавите, която я имаше по-рано. Водещите страни в него започнаха да правят каквото си искат без да се съобразяват с интересите на съюза - като резултат няколко държави недоволни от това го напуснаха, съюзът губеше битка след битка, а Русия и Унгария бяха заличени. Арогантноста на сърбите, които много се засилиха, нарасна неимоверно много като се биеха в гърдите, че за тях заповедите на съюза не важат, започваха каквито си искаха атаки и всички се биеха в тях, а те в ничии. Стигна се дотам, че когато изтриваха Русия от картата в нейните битки се виждаха почти само български аватари. Антифеникс настроенията особено много се засилиха когато админите решиха да добавят Македония на картата - това беше нашата възможност да имаме собствена война (с тях, както и с турците), което да ни направи играта интересна (един вид да обединим България виртуално), както и да се използва като предпоставка за успешен бейби-бум. Освен това западните ни съседи имаха хай-регион на камъни (който щеше да се отрази мн.добре на икономиката ни) и започнаха да ни провокират в пресата наричайки ни татари и т.н. Ръководството на Феникс (и най-вече Сърбия) от своя страна искаше Македония в съюза и я прие, пренебрегвайки правото ни на вето. Това преля чашата и принуди тогавашният ни президент cryptos да обяви неутралитет. Скоро след това се подписаха няколко МПП-та с Еденски държави (без обаче да влизаме в съюза) и започнахме война с Турция (която вече не беше член на Феникс), а македонците не се поколебаха да ни нападнат в гръб, за което по-късно си платиха - успяхме да ги изтрием :) Въпреки първоначалните разногласия дали трябва да преминем в Еден, едва ли е останал българин, дори и сред върлите поддръжници на Феникс, който да съжалява за този избор - в лицето на бившите ни врагове намерихме верни съюзници, които наистина ни помагаха, и то дори още преди официалното ни приемане в Еден (нещо, което Феникс и в частност сърбите никога не направиха за нас).
osmium
Пешка
 
Posts: 2
Joined: Sat Apr 09, 2011 3:36 am

Re: Еrepublik - онлайн игра. Помогни на България

Postby DpakoH on Tue May 10, 2011 11:32 am

определено положението е станало по - интересно! преди да качат версия 2 и аз играех активно, но след качването на новата версия просто играта стана супер тъпа, за мен :) последно гледах, че македония е добавена и са станали няква сила с babyboom-а си, което ми намирисва на фалшиви акаунти и въобще голямо мазало ще да е станало :)
User avatar
DpakoH
Кон
 
Posts: 26
Joined: Fri Apr 24, 2009 3:12 pm


Return to Други теми

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests