by Nikolay Yordanov on Mon Mar 17, 2008 1:20 pm
Пържола по ловджийски
пържоли
черен пипер
лук
олио
дом. пюре
брашно за паниране и сос
червено вино
арпаджик
кренвирши (дебърцини)
шунка
гъби
магданоз, дафинов лист
Оформените пържоли се поръсват със сол и смлян черен пипер, панират се с брашно и се изпържват леко от двете страни. В същата мазнина след изваждането на пържолите се прибавят нарязаните на дребно лук, гъби - на ивички, доматеното пюре и брашно. Запръжката се разрежда с виното и горещ бульон или вода. Полученият сос се посолява на вкус, подправя се с няколко зърна натрошен черен пипер и даф. лист и се вари 10-15 мин. Към готовия сос се прибавят нарязаните на ивички кренвирши и шунка, обелените и задушени до омекване лукчета и нрязания на ситно магданоз. Сосът отново с е кипва, след което до поднасянето се съхранява на водна баня.