Сложих си фриц11 ??

Програми на Convekta, Шахът и open sourse и всички интересни и незивестни програми

by Advertising on Thu Mar 19, 2009 9:10 pm

Advertising
 

Сложих си фриц11 ??

Postby PREDATOR on Thu Mar 19, 2009 9:10 pm

КАк да намаля силата на компутара че до сега от 50 игри му зех само едно равенство? Искам да го контрулирам?може ли такова нещо?
PREDATOR
Пешка
 
Posts: 3
Joined: Wed Feb 25, 2009 10:31 pm

by Advertising on Fri Mar 20, 2009 12:43 am

Advertising
 

Re: Сложих си фриц11 ??

Postby Kalin on Fri Mar 20, 2009 12:43 am

Мисля, че няма как на Фрица... активирай "Coach is watching" за да те предупреждава за лошите ти ходове или си свали Chessmaster :)
За съжаление вече почти не се занимавам с шах, но ще запазя изключително хубави спомени от периода, в който се занимавах! Шахът помага във всички аспекти на живота и шахматистите са много приятни хора :)
В момента се занимавам с Интернет маркетинг и оптимизация на сайтове и предлагам хубава възможност за допълнителни доходи, която може да разгледате.
User avatar
Kalin
Цар
 
Posts: 2364
Joined: Sat Feb 23, 2008 7:56 pm
Location: Sofia, BG

by Advertising on Mon Apr 20, 2009 11:53 pm

Advertising
 

Re: Сложих си фриц11 ??

Postby Nikola on Mon Apr 20, 2009 11:53 pm

Предаторе, не знам на колко години си, но трябва да наблегнеш на правописа.

Свали си SCID (http://scid.sf.net). Безплатна е. Там имаш различни видове тренировъчни режими (сериозен или тактически), както и регулиране на силата на противника (фиксирано или динамично), а също функцията "Coach is watching". Идва направо и с набор от бази за трениране на тактическите способности, познаване на дебютната теория или ендшпилите.

Когато избереш тактически режим на игра, компютърът ти играе приоритетно тактически (и в подбора на дебюта и нататък), като избира най-острите и засукани комбинационни продължения и почти винаги те вкарва в разни гамбити. При сериозния режим си играе нормално. Можеш да избираш определени дебюти, ако искаш да разработваш конкретна система. Примерно, казваш му да ти играе винаги Найдорф и така, докато не започнеш да му разказваш играта в него :)

Силата на игра можеш да му я зададеш фиксирано с твърдо ЕЛО или динамично (избираш range от максимална и минимална сила, в които да варира играта му). Динамичният режим наподобява повече реален човешки противник. При това положение избира винаги един engine, който се нарича Phalanx и има такива удобства. Иначе идва с Toga и Crafty, но може да му се сложи всеки UCI engine, вкл. Rybka.
Шахматни опити - http://chess.logos-bg.net
В дебюта играй като по книга, в мителшпила - като магьосник, в ендшпила - като машина, Рудолф Шпилман
Видиш ли добър ход, огледай се за по-добър, Емануел Ласкер
User avatar
Nikola
Цар
 
Posts: 495
Joined: Thu Mar 06, 2008 10:56 pm


Return to Друг софтуер

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests