Мач Топалов-Ананд в София?

by Advertising on Wed Sep 02, 2009 1:31 pm

Advertising
 

Мач Топалов-Ананд в София?

Postby sirkov-L on Wed Sep 02, 2009 1:31 pm

http://www.vsekiden.com/?p=57340

Искаме мач за световната титла по шахмат
Бойко Борисов се среща с Топалов и Данаилов

Министър-председателят на България Бойко Борисов ще приеме на среща водача в световната ранглиста по шахмат Веселин Топалов и неговия мениджър Силвио Данаилов утре в 13,00 часа. Тримата ще обсъдят кандидатурата на България за домакинството на мача за световната титла между Топалов и индиеца Вишванатан Ананд, който трябва да се играе през април 2010 г.

На срещата ще присъства и Мартин Батков, председателят на Инициативния комитет за организиране на финала в София.

”Домакинството на този мач е невероятна възможност за реклама и пиар на страната ни в цял свят”, сподели Силвио Данаилов. “Ананд е спортист на века в Индия и изключително популярен в Азия. Мачовете за световната титла са не само спортни, но и социални и политически събития. Домакинството на България ще изведе страната на преден план на световната географска карта, ще се отрази благоприятно на туризма у нас.

Очаква се всеки ден над 5 милиона зрители да следят ходовете на живо в Интернет. Над 100 чуждестранни журналисти ще отразяват развитието на партиите в уникалния сблъсък. CNN, Eurosport и Aldjazira вече са заявили пред ФИДЕ желанието си да излъчват репортажи от финала.

България вече има опит като организатор на състезания от най-висок ранг - Мача на претендентите между Топалов и Камски и петте турнира “М-Тел Мастърс”, така че съм сигурен, че ще се справи с организацията”.

Международната шахматна организация определи 30 септември за краен срок за подаване на документи за организатор на мача. Босовете на световния шахмат дадоха възможност и на България да кандидатства след отличната оценка на всички експерти за организацията на претендентския мач Топалов - Камски.

Очаква се до края на месеца в централата на ФИДЕ да постъпят кандидатурите на Грозни (Чечня), Дубай (ОАЕ) и Ню Делхи (Индия).

сряда, 2 септември 2009


http://www.sportal.bg/news.php?id=192534

Обсъждат с премиера кандидатурата ни за домакинство на Мача за световната титла по шахмат

02 септември 2009 | 10:49
Веселин Топалов и Силвио Данаилов ще поискат държавна подкрепа от новата власт за организирането на мача за световната титла между българския гросмайстор и индиеца Вишванатан Ананд. За целта утре 34-годишният русенец и мениджърът му ще се срещнат с министър-председателя Бойко Борисов, за да обсъдят с него кандидатурата на страната ни. Визитата в кабинета на премиера е насрочена за 13 часа, като на срещата ще присъства и Мартин Батков, председател на Инициативния комитет за организиране на финала в София.

"Домакинството на този мач е невероятна възможност за реклама и пиар на страната ни в цял свят, сподели Силвио Данаилов. - Ананд е спортист на века в Индия и изключително популярен в Азия. Мачовете за световната титла са не само спортни, но и социални и политически събития. Домакинството на България ще изведе страната на преден план на световната географска карта, ще се отрази благоприятно на туризма у нас. Очаква се всеки ден над 5 милиона зрители да следят ходовете на живо в Интернет. Над 100 чуждестранни журналисти ще отразяват развитието на партиите в уникалния сблъсък. CNN, Eurosport и Aldjazira вече са заявили пред ФИДЕ желанието си да излъчват репортажи от финала. България вече има опит като организатор на състезания от най-висок ранг - Мача на претендентите между Топалов и Камски и петте турнира "М-Тел Мастърс", така че съм сигурен, че ще се справи с организацията."

Международната шахматна организация определи 30 септември за краен срок за подаване на документи за организатор на мача. Босовете на световния шахмат дадоха възможност и на България да кандидатства след отличната оценка на всички експерти за организацията на претендентския мач Топалов - Камски.

Очаква се до края на месеца в централата на ФИДЕ да постъпят кандидатурите на Грозни (Чечня), Дубай (ОАЕ) и Ню Делхи (Индия). Решението на Международната федерация по шахмат ще бъде обявено на Конгреса в Калитея през октомври.

Наскоро президентът на БФ Шахмат Стефан Сергиев обяви, че организацията на мача ще излезе е около 3 млн. евро, като наградният фонд ще е от порядъка на 2 млн. евро.
Личният ми блог (в него публикувам информация и мнения по шахматни и други важни теми) е тук: http://sirkov.blogove.eu/
sirkov-L
Цар
 
Posts: 417
Joined: Mon Mar 10, 2008 2:03 pm

by Advertising on Wed Sep 02, 2009 6:32 pm

Advertising
 

Re: Мач Топалов-Ананд в София?

Postby MilenPetrov on Wed Sep 02, 2009 6:32 pm

Честно казано аз съм против този мач да се състои в България. Причината е много проста. Аз като данъкоплатец в тази държава не искам парите от моите данъци като физическо и юридическо лице да отидат в джоба на 4-5 човека, федерацята и ФИДЕ. В условията на финансова криза и дупки в бюджета за мен е абсолютно безумие България да се нагърби с тази отговорност и разходи. Каква е идеята тези пари да се дадат за този мач, като с тях може да се направи нещо в социален аспект. Например да се направи ремонт на 1-2 детски градини, които в момента са толкова кът и е почти невъзможно да вредиш детето си. И трябва да висиш о една седмица на опашки само за да си подадеш документите. Да не говорим че няма достатъчно такива и много деца остават зад борда. Знам, че ще бъда апострофиран че това ще бъдат пари от бюджета за спорт, но той е достатъчно орязан. Кога клубовете за последно са получавали пари от ДАМС/МФВС??? Значи за клубовете няма, а за няколко човека има... Патриот съм и подкрепям Топалов, но не мисля че за това държавата трябва да похарчи около 3-4 милиона евро. Освен наградния фонд има и други разходи - зала, хотели, административни лица, такси, данъци, и не на последно място премии и комисионни.
MilenPetrov
Топ
 
Posts: 123
Joined: Wed May 20, 2009 4:25 pm

by Advertising on Wed Sep 02, 2009 8:57 pm

Advertising
 

Re: Мач Топалов-Ананд в София?

Postby Kalin on Wed Sep 02, 2009 8:57 pm

И аз съм съгласен с горното. Стефан Сергиев много обича да си прави реклама за това колко пари е намерил за шаха - никой не може да оспори това разбира се. Обаче неговите "намерени" пари всъщност са източени с партийни и други връзки по държавни пътища (от държавни предприятия като АЕЦ Козлодуй например) и помагайки на шаха, той ощетява всеки един българин, включително и шахматистите, като прави държавата ни по-бедна. Вместо шахът да се прави комерсиален и медиен спорт, какво прави Илюмжинов на световно ниво, вместо трудът и творчеството на шахматистите да се оценят от големи частни спонсори (както подобава на един изключителен интелектуален спорт), ние преливаме от пусто в празно и се чудим защо са ни такива и шахът и държавата :)
За съжаление вече почти не се занимавам с шах, но ще запазя изключително хубави спомени от периода, в който се занимавах! Шахът помага във всички аспекти на живота и шахматистите са много приятни хора :)
В момента се занимавам с Интернет маркетинг и оптимизация на сайтове и предлагам хубава възможност за допълнителни доходи, която може да разгледате.
User avatar
Kalin
Цар
 
Posts: 2364
Joined: Sat Feb 23, 2008 7:56 pm
Location: Sofia, BG

Re: Мач Топалов-Ананд в София?

Postby Kalin on Wed Sep 02, 2009 9:01 pm

Забравих да кажа - обърнете внимание на "извъншахматната" гледна точка на Милен, която за много обичащи шаха хора знам, че е много трудна. Въпреки това, не забравяйте, че шахът и заобикалящия го свят са неразделно свързани. Ако само гледаме какво да измъкнем от тая държава, без да и даваме нищо в замяна, помислете си какво става, ако всеки прави като нас - ами става това, от което всички се оплакаваме :)
За съжаление вече почти не се занимавам с шах, но ще запазя изключително хубави спомени от периода, в който се занимавах! Шахът помага във всички аспекти на живота и шахматистите са много приятни хора :)
В момента се занимавам с Интернет маркетинг и оптимизация на сайтове и предлагам хубава възможност за допълнителни доходи, която може да разгледате.
User avatar
Kalin
Цар
 
Posts: 2364
Joined: Sat Feb 23, 2008 7:56 pm
Location: Sofia, BG

Re: Мач Топалов-Ананд в София?

Postby sirkov-L on Thu Sep 03, 2009 11:19 am

Калине, разбирам какво искаш да кажеш по въпроса за Сергиев, парите и държавата, но така си го казал, че сега всеки, който го прочете "извъншахматно", може да си помисли, че нашата държава в момента е в това положение именно защото Сергиев е измъкнал от нея прекалено много пари за шахмата.

А това очевидно не е така.

Трябва да степенуваме нещата. За финансите на държавата носят отговорност едни хора, за финансите на шаха - други.
Сергиев и да иска, не може да "прави държавата ни по-бедна." Други могат и сигурно го правят.

Освен това не всеки похарчен от държавата лев задължително я прави по-бедна (както и не всичко, което ти самият лично си си купил, те прави непременно по-беден).

А по-въпроса за това дали трябва да се искат пари от държавата - разбира се, че когато имаме всички основания, трябва да искаме пари. Ама сега било криза... Ами то именно в тази световна криза много ясно се видя как дори организации, на които по принцип това им е работата - по изцяло пазарен начин от парите на другите да правят свои - и те (а това са банките, и то големите, че и производителите на автомобили в САЩ) не изпитаха никакво неудобство да се обърнат за помощ към държавата.

Впрочем, в днешния си брой в."ТРУД" в редакционен коментар дава подкрепа за идеята:
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=219281
18:53
02.09.09
Мат в два хода
автор: Владимир Памуков

Дойде време пак да се изпита любовта на Бойко Борисов към спорта. Този път обаче чувствата имат и цена - 3 млн. евро. Поне толкова ще струва на България мачът за световната титла по шахмат.

Пари и любов. Но не платена любов. Залогът е престижът на България пред света и затова премиерът пак трябва да играе с топа. Мощно - с намиране на спонсори или както за строежа на спортната зала, където единственият му държавен ход бе на цена 17 млн. лв.

Веселин Топалов и индиецът Вишванатан Ананд трябва да определят кой ще е световният лидер в най-интелектуалния спорт. Какво се крие зад тези 3 млн. евро за мача? Месец новини от България - от Си Ен Ен през световната преса и 5-те милиона посетители дневно в интернет. Накратко - магнит за туризма.

Индийците също искат домакинство. Но дано ги матираме с 2 хода. Първият на Борисов, вторият на Топалов! И така ще покажем, че сме умни, а не сме “умно село”!
Личният ми блог (в него публикувам информация и мнения по шахматни и други важни теми) е тук: http://sirkov.blogove.eu/
sirkov-L
Цар
 
Posts: 417
Joined: Mon Mar 10, 2008 2:03 pm

Re: Мач Топалов-Ананд в София?

Postby MilenPetrov on Thu Sep 03, 2009 11:48 am

sirkov-L wrote:
Какво се крие зад тези 3 млн. евро за мача? Месец новини от България - от Си Ен Ен през световната преса и 5-те милиона посетители дневно в интернет. Накратко - магнит за туризма.

Какво се крие за тези 3 милиона евро и каква цена трябва да платим за това. Изберете си сами от списъка с неща които ми дойдоха наум на пръв поглед само. Има още много:
  • Десетки километри неремонтирани пътища или магистрали и като следствие на това десетки жертви по пътищата повече
  • Няколко неспасени човешки живота на хора, които се нуждаят от тези пари за да им бъде направена трансплантация или животоспасяваща операция
  • Десетки неремонтирани детски ясли, градини и училища, в които учат нашите деца
  • Десетки детски домове оставени в мизерията
  • Да продължим да затъваме в боклуците докато тези пари могат да бъдат пренасочени за построяването на депа
Това ли е цената, която трябва да платим за някаква си чест и слава и за да се хвалим че и ние сме организирали мач за световна титла и да се надяваме да дойдат няколко заблудени туриста.
Всичко това ми напомня за поговорката "Цървули нямаш - гайда искаш".
MilenPetrov
Топ
 
Posts: 123
Joined: Wed May 20, 2009 4:25 pm

Re: Мач Топалов-Ананд в София?

Postby sirkov-L on Thu Sep 03, 2009 12:40 pm

Съгласен съм, че съществуват множество други нерешени проблеми (Милен Петров изброява най-ярките от тях: пътища, болници, детски градини, отпадъци), но извън-шахматната гледна точка би трябвало да позволи на всеки да види, че вината за това тези проблеми и досега да не са решени не е в Топалов и не е в шахматистите.

Разбира се, че трябва да се търси баланс на приоритетите, и затова когато държавата дава по стотина милиона за други спортове (като им изгражда например спортна зала, каквото не е направила досега за шахмата), нормално е да се очаква, че ще намери начин да даде 3 млн. и за шахмата.

(Отделен въпрос е, че действително опитът досега показва, че при организирането на прояви на високо равнище у нас като че ли не се получава добре провеждането едновременно с това на по-масови съпътстващи прояви на по-ниските равнища - за любители и за деца - каквато е практиката по света)
Личният ми блог (в него публикувам информация и мнения по шахматни и други важни теми) е тук: http://sirkov.blogove.eu/
sirkov-L
Цар
 
Posts: 417
Joined: Mon Mar 10, 2008 2:03 pm

Re: Мач Топалов-Ананд в София?

Postby MilenPetrov on Thu Sep 03, 2009 1:43 pm

sirkov-L wrote:... но извън-шахматната гледна точка би трябвало да позволи на всеки да види, че вината за това тези проблеми и досега да не са решени не е в Топалов и не е в шахматистите.

А някой замислял ли се е колко данъци е платил Топалов на държавата... Май сумата се равнява на 0.00 лв. А колко от професионалните шахматисти в страната са изрядни данъкоплатци...
С какво тогава държавата и правителството са задължени на такива хора...
sirkov-L wrote:(Отделен въпрос е, че действително опитът досега показва, че при организирането на прояви на високо равнище у нас като че ли не се получава добре провеждането едновременно с това на по-масови съпътстващи прояви на по-ниските равнища - за любители и за деца - каквато е практиката по света)

Това зависи изцяло от организаторите на проявата и от техните мениджърски и маркетингови познания. А те определено липсват на това ръководство. Само с хвалби, налагане на еднолични решения и речи в стил XIII конгрес на БКП не става.
MilenPetrov
Топ
 
Posts: 123
Joined: Wed May 20, 2009 4:25 pm

Re: Мач Топалов-Ананд в София?

Postby sirkov-L on Thu Sep 03, 2009 8:00 pm

Срещата при министър-председателя, с участието на вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков, спортният министър Свилен Нейков и председателят на Инициативния комитет за кандидатурата на София Мартин Батков, е приключила с взаимно разбирателство и кандидатурата на София ще бъде издигната.

http://www.mediapool.bg/show/?storyid=156058&srcpos=1
Премиерът обяви, че до 30 септември, когато е последният срок за подаване на документи за домакинство, София също ще кандидатства. Той прие поканата да бъде и председател на организационния комитет за срещата.

"Ние сме длъжни като държава да застанем зад нашия шампион и да му предоставим възможност да играе в роднината си”, заяви Борисов, допълвайки, че спортните федерации отдавна са изчерпали бюджета си и не могат да дадат пари за мача.

[url]
http://www.bnr.bg/Horizont/News/Sport/P ... opalov.htm[/url]
За покриване на разходите ще бъдат търсени спонсори, а ако се наложи ще помогне и държавата.
Личният ми блог (в него публикувам информация и мнения по шахматни и други важни теми) е тук: http://sirkov.blogove.eu/
sirkov-L
Цар
 
Posts: 417
Joined: Mon Mar 10, 2008 2:03 pm

Re: Мач Топалов-Ананд в София?

Postby PPanayotov on Fri Sep 04, 2009 9:18 pm

Чудя се, на някого въобще идвала ли му е наум еретичната мисъл: "За какво, да му се не види, и на кого му е притрябвала титилата СВЕТОВЕН ШАМПИОН ПО ШАХМАТ?". На кого - е ясно - но защо?? Тази титла в ерата на интернета и компютърния шахмат не е нищо повече от един жалък антропоцентричен анахронизъм. И докато преди, покрай политическите и идеологически дивиденти, които е носила на притежателя и националността му, е била олицетворение на шахматната мода и съвременното разбиране за играта в съответната й дълбочина, то сега всички тези атрибути на титлата са изпразнени от съдържание - към нея не се прикачват нито някаква ефимерна политическа харизма, нито претенцията за изключителност на някоя национална шахматна школа - просто в съвременния шахмат, където силите при супергросмайсторите са толкова изравнени, професионалните играчи защитават единствено собствената си подготовка в борбата да загребат повече от тлъстите наградни фондове за себе си и за своите мастити мениджъри.

Защо тогава никой не се задоволява със званието "водач в ранг-листата на FIDE"? Така поне правят тенисистите например.

Какво общо има с тази толкова обяснима жадност българския (в случая) данъкоплатец? И каква сума ще е достатъчна? The sky is the limit.
PPanayotov
Офицер
 
Posts: 66
Joined: Wed May 13, 2009 7:24 pm

Re: Мач Топалов-Ананд в София?

Postby Nikola on Fri Sep 04, 2009 9:36 pm

Интересни въпроси поставя г-н Панайотов и си заслужава да се помисли върху тях.

Някога системата предполагаше, че до тази титла се стига след дълга (поне 3 години) борба, минаваща през зонални и междузонални турнири, претендентски мачове и т. н. - един тежък път, малко или много доказващ, че достигналите до мач за титлата са заслужили позицията си с много борба на всякакви нива, започвайки от националните първенства. До върховете можеха да стигнат и най-обикновени играчи, които работят усилено и се развиват бързо. Т.е. достатъчно беше просто да играеш силно, за да получиш шанс, защото системата рано или късно ще те изведе нагоре, ако си добър.

Сега има един елит от скъпоплатени играчи с ЕЛО над 2700, които играят предимно само помежду си, като дори само заради това биха могли да си държат коефициента достатъчно висок, и поне за феновете на шаха изобщо не става ясно как и защо някой се удостоява с тази титла или правото да се бори за нея (освен наличието на мастит мениджър, който с бизнесменски усет да привлече достатъчно пари около себе си). В някакви моменти ръководството на FIDE допуска определени играчи до най-елитнити турнири, които биха им дали правото един ден да се борят за титлата световен шампион. Възможно е това да става по справедливи критерии, но въпреки това мисля, че процедурата не е достатъчно прозрачна.

Цялото останало многобройно войнство шахматисти остава извън играта. Сякаш България има само Топалов и Чепаринов. Живи и здрави да са и още много да ни радват, но нима нямаме други гросмайстори, които се представят достойно, докъдето им се даде шанс да се проявят?

Поне такива са ми впечатленията. Дано не съм прав.
Шахматни опити - http://chess.logos-bg.net
В дебюта играй като по книга, в мителшпила - като магьосник, в ендшпила - като машина, Рудолф Шпилман
Видиш ли добър ход, огледай се за по-добър, Емануел Ласкер
User avatar
Nikola
Цар
 
Posts: 495
Joined: Thu Mar 06, 2008 10:56 pm

Re: Мач Топалов-Ананд в София?

Postby PPanayotov on Fri Sep 04, 2009 11:32 pm

Като сме почнали на революционна вълна...

Милиарди партии се изиграват онлайн на всевъзможни места по Мрежата за една година. Видим ли е този е-живот от ФИДЕ? Поне аз не знам да е.
И най-последния любител, като се регистрира на някой шах-сървър, получава поне 4 рейтинга в зависимост от контролата (bullet, blitz, active, classic или нещо подобно). При една масовост в световен мащаб това създава определени представи и нагласи у редовите любители, които се затвърждават с течение на времето.

Вижте сега ЕЛО системата: в момента съществува единствено рейтинг за класическата контрола, докато за ускорен шахмат и за блиц такъв няма; в същото време трите контроли съвсем законно са легитимирани в Правилника на ФИДЕ (и на БФШ). Какво излиза - при един рапид- или блиц-турнир състезателите се подреждат по ЕЛО, важащо за класическа контрола на игра, а на това отгоре силните играчи не рискуват да свалят ЕЛО-то си (турнирът не се отчита за ЕЛО, тъй като няма съответна рейтинг листа) при положение, че продължават да си се борят за наградния фонд. Това неминуемо води до изкривяване и такива турнири поне според мен не се приемат насериозно.

От друга страна, ако се въведат три паралелни рейтинг-листи (технически е лесно осъществимо - вече има компютри все пак), може да се стигне до парадоксални наглед ситуации - даден състезател да няма ЕЛО и в трите контроли, или пък да има различни звания във всяка от тях - да речем: GM по класически шахмат, IM по ускорен и IM по блиц. Това би било...ъъъ...тъпо. Но пък би направило по-релефен друг недостатък/рудимент на съвремения шахмат - системата на организация и присъждане на шахматни звания - и нещо повече - би поставило под въпрос нейното съществуване въобще. Защото тя по същество е нещо тромаво и до голяма степен ненужно, тъй като дублира другата система за категоризация - ЕЛО рейтинга; ако пък при някой шахматист званието и ЕЛО-то се разминават, това почти винаги е за сметка на някой друг - напр. GM с прекалено ниско ЕЛО или IM с твърде високо такова. А, както знаем, със званията вървят ръка за ръка и привилегиите...
Е, тогава при това положение не би ли било по-добре званията да отпаднат нацяло, да си остане за мярка само ЕЛО-то, да се играят турнири от съответната категория и при съответните финансови условия и прагове. И всеки бързо-бързо да си намери мястото, което му се полага - в една относително честна и конкурентна среда, където прогресът/регресът на един шахматист ще зависи единствено от моментната му подготовка и сила, а не от това, че има вуйчо владика например (това последното звучи наивно, но и затова казвам "относително честна").

Как тези радикални промени биха се отразили на административната структура на ФИДЕ и в частност на националните шахматни федерации? Ами, предполагам, не биха останали много кокали за облайване и оглозгване.

А сега шахматния елит се е капсулирал в някакво свое си измерение, говори се за едни космически милиони долари и евро награден фонд и пр. при положение, че няма органическа връзка с основата на шахматната пирамида.
PPanayotov
Офицер
 
Posts: 66
Joined: Wed May 13, 2009 7:24 pm

Re: Мач Топалов-Ананд в София?

Postby Bobbylon on Sat Sep 05, 2009 5:57 am

Много истини има в последните три мнения. Напълно съм съгласен с тях. Зная, че това не е конструктивен коментар, но реших просто да споделя своето одобрение към такъв род размисли. ;)
User avatar
Bobbylon
Цар
 
Posts: 631
Joined: Wed Apr 16, 2008 3:16 am
Location: София

Re: Мач Топалов-Ананд в София?

Postby deathly on Sat Sep 05, 2009 7:24 am

Как е възможно такова късогледие, невежесттво и злоба?
Трябва да се радваме,че на най-високо ниво се говори за шаха и организация на мач за световна титла !
За какви пътища и детски градини говорите? Икономически погледнато това е троха за държавата, а девидентите са мнооого повече.
Трябва ли пак да си обясняваме за преките туристи за мача, за интернет и другата реклама на БГ и породения от нея поток на туристи и потенциални инвеститори и т.н и т.н......опомнете се - става въпрос за нашия любим спорт. Мненията че компютрите за убили шаха са меко казано нелепи. Не очаквах от Калин тази дилетанска позиция.
deathly
Кон
 
Posts: 39
Joined: Fri May 08, 2009 6:34 am

Re: Мач Топалов-Ананд в София?

Postby bob on Sat Sep 05, 2009 12:05 pm

deathly wrote:Как е възможно такова късогледие, невежесттво и злоба?
Трябва да се радваме,че на най-високо ниво се говори за шаха и организация на мач за световна титла !
За какви пътища и детски градини говорите? Икономически погледнато това е троха за държавата, а девидентите са мнооого повече.
Трябва ли пак да си обясняваме за преките туристи за мача, за интернет и другата реклама на БГ и породения от нея поток на туристи и потенциални инвеститори и т.н и т.н......опомнете се - става въпрос за нашия любим спорт. Мненията че компютрите за убили шаха са меко казано нелепи. Не очаквах от Калин тази дилетанска позиция.


И Боб така мисли!
Last edited by bob on Tue May 10, 2011 12:41 pm, edited 1 time in total.
bob
Кон
 
Posts: 49
Joined: Sat Mar 08, 2008 8:54 pm
Location: Централен софийски затвор

Next

Return to Международни турнири

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests