Олимпийският отбор на България е: Йотов, Стоянов, Калчев, Антонов, Петков, Василев.
С В. Йотов не съм имал честта да играя, но редовно съм си размазвал националния селекционер, треньор и масажист на отбора – втората самоназначила се дъска Златин Стоянов (той и затова често плюе по мен).
Преценете сами двубоя от Държавното първенство за мъже на България по ускорен кореспондентен шахмат за 2012-а година между титана на мисълта Благовест Вакрилов, активно и официално консултиран от най-силния играч на България (знаете го кой съм аз, нали?) и Златин Стоянов:

- Vakrilov-1.jpg (115.06 KiB) Viewed 10143 times
Прекалено известна равна позиция след 10-ия ход на черните – даже в старата ми база от само 10 милиона партии тази табия е разцъквана в над 6 хиляди срещи. Който иска, да си чете от дебютните справочници, затова превъртам бързо напред още десет хода – след 20-ия на черните:

- Vakrilov-2.jpg (120.07 KiB) Viewed 10152 times
Вече се вижда лекият ми превес (пардон – на Вакрилов), но още не съм направил нито един самостоятелен ход по простата причина, че имах около триста партии в базата си по онова време, играни от експерти като нашия Чепаринов, Домингез Перес, Вашие-Лаграв, Бологан, Новиков, Соко и маса други колеги-корифеи. Затова ще скоча нови 5 хода – след 25-ия ход на белите:

- Vakrilov-3.jpg (95.67 KiB) Viewed 10172 times
Странно! Все още не съм започнал да мисля – имам около 80 партии в базата, от които около 40 са кореспондентни. Но странното е не това (то и за какво ли ще му мисля на такъв слабандрак и мушморок), а умопомрачителният факт, че ВСИЧКИТЕ кореспондентни партии са спечелени от белите, иначе казано – травматологът и готвачът на националния ни отбор отива в една теоретично загубена позиция, известна на всеки олигофрен, свалил си базата с партии. Каква ли конгениална новинка е заготвил в домашната си кухня Златин Стоянов? Скачам 4 хода напред, за които не съм мислил нито секунда и се озоваваме след 29-ия ход на белите:
(сори, ама повече от три файла не ми дава форумът и затова пиша нов пост) ...