Открито писмо до УС на БФКШ от мен

Всичко шахматно, на което не знаете мястото

by Advertising on Wed Mar 27, 2013 7:45 pm

Advertising
 

Открито писмо до УС на БФКШ от мен

Postby atakurt on Wed Mar 27, 2013 7:45 pm

Тук пишат малко хора, но четат много.
Не е тайна конфликтът, който расте между УС на БФКШ и мен. Този факт не е в полза на родния шахмат, затова за пореден път протегнах ръка в знак на помирение и желание за съвместна работа към УС на БФКШ.
Ако и този път бъде отхвърлена, явно ще трябва да "излизам на дюшеци".
Ето откритото ми писмо към УС на БФКШ:

Подател: Atanas Kurtenkov <atakurt@abv.bg>
До: ninovnik@yahoo.com, gensap@cisbg.com, zlatinchess@abv.bg, altepar@bgnet.bg, vanyo_stoynov@abv.bg, bochev@yahoo.com, cska.chess@mail.bg, evtim.stefanov@gmail.com, petyomarinov@abv.bg, nikopetrov@yahoo.com
Относно: Шестото ми място по рейтинг в България и желание за включване в турнири
Дата: Сряда, 2013, Март 27 18:40:55 EET

Уважаеми колеги,
В момента текущият ми фиксиран ИКЧФ-рейтинг е шести в България измежду активно играещите шахматисти. Пред мен (от активно играещите) са само г-дата Йотов, Димов, Стоянов, Калчев и Винчев. Всеки момент ще премина 2400 (сега съм с 2398).

Желая да бъда включван в националния отбор на адекватна дъска, според рейтинга си (пред мен да няма играч с по-нисък рейтинг от моя).
Желая да бъда включван от квотата на БФКШ в полуфиналите за Световно първенство, започващи в средата на годината (отговарям на всички изисквания на ИКЧФ).
Желая да бъда предложен на ИКЧФ от квотата на БФКШ за турнири, валидни за гросмайсторска норма, съгласно изискванията на ИКЧФ (играч, който не сваля категорията на турнира, независимо, че нямам 2450).

Изразявам недоумение от факта, че в няколко турнира (Дунавска купа, 70 години шах, Кипров, квалификации за олимпиада и други) бяха включени пред мен далеч по-слаби шахматисти, използващи своята власт (напр. г-н Сапунджиев с текущ рейтинг 2337 умишлено не ми изпрати няколко партии за рейтинг в срок, за да се впие в турнира "70 години български шах").
Така нанасяте сериозен удар по резултатите на националния ни отбор. Сега в него играят много по-слаби от мен играчи.

Припомням, че съм настоящ шампион на България за мъже по кореспондентен шахмат в няколко дисциплини!

Надявам се, че това ми писмо няма да бъде прието само "за сведение", като предходното ми на заседание на УС, а ще реагирате по-адекватно.
Иначе дискриминационният Ви подход ще стане прекалено очевиден за всички.

Накрая, недоумявам защо действате толкова глупаво и непрактично. Хайде, помислете си добре!
Явен е фактът, че ако бъда включен в исканите от мен турнири (и то - искането ми е напълно обосновано и законосъобразно), то ще ми "запушите" устата и няма да имам време и основание да отправям към Вас критики. А иначе само ми давате още мотиви.
А повечето от вас са мениджъри ... не разбирам ...
Но това си е Ваш подход, няма да Ви преча да решите.

С Уважение!
Ат. Куртенков

---------------------------------------------------------------------------

УС си има достатъчно информация и знае на кого и колко турнири се дават.
Но тук хората не знаят, затова ще приложа официалната си жалба от днес до УС на БФКШ и нека всеки сам да си направи необходимите изводи доколко Президентът ни г-н Петьо Маринов спазва предизборните си обещания:

Подател: Atanas Kurtenkov <atakurt@abv.bg>
До: ninovnik@yahoo.com, zlatinchess@abv.bg, altepar@bgnet.bg, toshko_47@abv.bg, vanyo_stoynov@abv.bg, bochev@yahoo.com, cska.chess@mail.bg, evtim.stefanov@gmail.com, petyomarinov@abv.bg, nikopetrov@yahoo.com
Относно: Жесток незаконен конфликт на интереси при г-н Златин Стоянов
Дата: Сряда, 2013, Март 27 20:53:01 EET

Уважаеми колеги,
Ето една съвсем бегла справка само за първите шест по текущ рейтинг активно играещи българи, а именно - колко турнирни партии за рейтинг играят в момента:

Йотов (2547) - 10,
Димов (2483) - 9,
Стоянов (2444) - ПЕТДЕСЕТ,
Калчев (2419) - 14,
Винчев (2411) - 34,
Куртенков (2398) - 17.

Очите боде огромният брой турнири, с които е нахранен Златин Стоянов. Това не е случайно - той е национален селекционер и той определя кой и къде да играе; той отговаря за външните турнири и той ги раздава.
И слепите виждат, че е налице жесток конфликт на интереси, още повече, че Стоянов незаконно, в нарушение на правилниците на БФКШ, е национален селекционер.

ТАКА СЕ УБИВА НАЦИОНАЛНИЯТ ОТБОР И СЕ СКАПВА БЪЛГАРСКИЯТ ШАХМАТ!

С оглед на Вашите правомощия Ви сезирам официално да вземете мерки и да преустановите този конфликт на интереси. Явно е, че националният селекционер и официален отговорник за външните турнири включва непрекъснато себе си в националния отбор и в турнири, а на другите наши водещи шахматисти (освен на г-н Винчев) не предлага възможност за игра!

Очаквам Вашия отговор!

С Уважение!
Председател на ШК "СПАРТАК":
Ат. Куртенков


ЗАБЕЛЕЖКА - докато пишех това писмо, рейтингът ми набъбнал на 2403 - просто поредният скалп паднал!
Президент на ШК "Спартак" - Пловдив - viewtopic.php?f=41&t=921 . Гений и единствен официален представител на опозицията в българския шахмат! Родният шахмат не се ръководи правилно и затова върви надолу вече девета поредна година. РАЗРЕШАВАМ ВИ ДА ГОВОРИТЕ ЗА МЕН ВСИЧКО, КОЕТО ИСКАТЕ, ДОКАТО АЗ МОГА ДА ПРАВЯ ВСИЧКО, КОЕТО ИСКАМ!
User avatar
atakurt
Цар
 
Posts: 914
Joined: Tue Mar 18, 2008 12:43 pm
Location: София

by Advertising on Mon Apr 01, 2013 10:01 pm

Advertising
 

Re: Открито писмо до УС на БФКШ от мен

Postby MilenPetrov on Mon Apr 01, 2013 10:01 pm

Ти малоумен ли си или просто си лаеш колкото да вдигаш шумотевица и името ти да се споменава от всички знайни и незнайни шахматисти в БГ. Уверявам те - много хора ти се смеят и се чудят дали си нормален.

Когато лицето Х (което и да е то) положи огромни усилия за да организира един турнир и да използва личните си контакти за да привлече външни състезатели, които да дойдат и да участват, смяташ ли че това лице не заслужава да участва в турнира? А когато тези лица са 2-3 и те докарват поне 10 чужденци с ЕЛО >2450???
Хвани се и ти и организирай такъв турнир и докарай силни кореспондентни играчи, които да ти се навият - покажи си контактите и тогава реви.
Имам спомен че беше се пробвал да си правиш собствен мемориал (а май паметник беше?!), който трябваше да почне декември 2012, а още го няма... Защо ли?

А и преди да публикуваш нещо първо много добре провери информацията си. За читателите ще разясня с думи прости:
От посочените 34 партии на Симеон Винчев 13 нямат АБСОЛЮТНО нищо общо с БФКШ.
Г-н Куртенков - 12 партии са в Шампионска лига за Сръбски отбор в който играя и аз и лично поканих Симеон да замени 4-тата ни дъска по лични причини.
Отиди и се оплачи сега на арменския поп, че Винчев и аз играем в Шампионска Лига, а ти играеш в селската група.
MilenPetrov
Топ
 
Posts: 123
Joined: Wed May 20, 2009 4:25 pm

by Advertising on Mon Apr 01, 2013 10:25 pm

Advertising
 

Re: Открито писмо до УС на БФКШ от мен

Postby atakurt on Mon Apr 01, 2013 10:25 pm

Уважаеми г-н Петров,
Ще се опитам да не забелязвам каруцарския Ви език, изразен на публично място.
Само ще помоля по-внимателно да прочетете какво пиша. Не съм против г-н Винчев или против броя на партиите му.
ПРОТИВ СЪМ ТОВА НАЦИОНАЛНИЯТ СЕЛЕКЦИОНЕР И ПРЕДСЕДАТЕЛ НА КОМИСИЯТА ЗА ВЪНШНИТЕ ТУРНИРИ, МЕЖДУНАРОДНИТЕ ТУРНИРИ И ВРЪЗКИТЕ С ИЧКФ (златин стоянов) ДА СЕ САМОВКЛЮЧВА ВЪВ ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ ИЗГОДНИ МЕЖДУНАРОДНИ ТУРНИРИ - ЛИЧНИ И НА НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР!
На това се казва "конфликт на интереси" и "корупция с цел незаконосъобразно облагодетелстване".
Нима смятате това за правилно?

Между другото, след като досега УС на БФКШ мълчи и не реагира на въпросите ми (изпратени до всички с имейл), днес пуснах официално препоръчано писмо с обратна разписка до БФКШ с цел започване на съдебна процедура за установяване на съответните закононарушители.
Ще трябва сам да покажа на всички, че така не може да се продължава.
В България си има закони, които е необходимо да се спазват. Даже и от УС на БФКШ!
Президент на ШК "Спартак" - Пловдив - viewtopic.php?f=41&t=921 . Гений и единствен официален представител на опозицията в българския шахмат! Родният шахмат не се ръководи правилно и затова върви надолу вече девета поредна година. РАЗРЕШАВАМ ВИ ДА ГОВОРИТЕ ЗА МЕН ВСИЧКО, КОЕТО ИСКАТЕ, ДОКАТО АЗ МОГА ДА ПРАВЯ ВСИЧКО, КОЕТО ИСКАМ!
User avatar
atakurt
Цар
 
Posts: 914
Joined: Tue Mar 18, 2008 12:43 pm
Location: София

Re: Открито писмо до УС на БФКШ от мен

Postby MilenPetrov on Mon Apr 01, 2013 10:32 pm

Е щом те влече...
Сега мисля, че е ред да пуснеш и официално писмо към БФШ за конфликт на интереси защото президента на БФШ и на ЕШС самовключва собствените си състезатели, чиито мениджър е той самия в националните отбори на България. Това не е ли конфликт на интереси според товите критерии???

Елементарен си... Прекалено елементарен и смешен. Вземи си пусни и сигнал за самия себе си дето се самовключваш като лидер на отбора на клуба на който си президент.

Ама то за целта се иска много малко акъл и разсъдък, но явно ти липсват.
MilenPetrov
Топ
 
Posts: 123
Joined: Wed May 20, 2009 4:25 pm

Re: Открито писмо до УС на БФКШ от мен

Postby atakurt on Mon Apr 01, 2013 10:37 pm

Г-н Петров,
Мениджърът на БФШ г-н С. Данаилов не включва себе си в националния отбор, както прави г-н П. Маринов - мениджърът на БФКШ.
Националният селекционер на БФШ не включва себе си в националния отбор, както прави Златин Стоянов - националният селекционер на БФКШ.
Що се касае до мен и ШК "СПАРТАК", то съм включил всички желаещи наши членове в отбора ни и досега никой не е протестирал. А и това е вътрешен проблем на членовете на нашия клуб.
Други въпроси?
--------
А ето и пълният текст на официалното ми писмо до БФКШ (без лични данни):

До Президента на „БФКШ 2008” и до Управителния съвет на „БФКШ 2008”
Ул. Чаталджа № 37, ап. 3, гр. Плевен, тел. 064-805635

МОЛБА
От Шахматен клуб „СПАРТАК” – Пловдив, представляван от Ат. Куртенков

Уважаеми Г-да,
Шахматен клуб „СПАРТАК” (Пловдив) е редовен член на „БФКШ 2008” с редовно платен членски внос за 2011 г., 2012 г. и 2013 г. и с редовно картотекирани състезатели (в т. ч. и аз) за 2011 г., 2012 г. и 2013 г. Установихме тотална хегемония в българския кореспондентен шахмат и спечелихме няколко държавни шампионски и вице-шампионски титли.
За съжаление, не забелязахме наши членове да са включени в който и да е състав на националния ни отбор или в турнирите с персонална покана от УС на „БФКШ 2008”. На многобройните ни имейли и телефонни обаждания не получихме никакъв адекватен отговор по повдигнатите от нас въпроси, поради което се обръщаме към Вас с препоръчано писмо.
С настоящото молим да получим писмен отговор от Вас на следните проблеми:
1. Молим Атанас Куртенков да бъде включен (номиниран) от квотата на „БФКШ 2008” в започващите на 20.06.2013 г. полуфинали за световно първенство на ИКЧФ. Молим заявката да бъде изпратена до ИКЧФ в срок до 10.05.2013 г. Основание за това са Квалификационните изисквания на ИКЧФ – 1.2.1 (h) и тези на сайта на ИКЧФ, съгласно които трябва номинантът да има ИКЧФ-рейтинг и/или ФИДЕ-рейтинг 2400 или повече, а Ат. Куртенков към 01.04.2013 г. има текущ фиксиран ИКЧФ-рейтинг 2403 и е IM на ФИДЕ с ФИДЕ-рейтинг 2420.
2. Молим Атанас Куртенков да бъде предложен от „БФКШ 2008” за участие в турнир, валиден за ГМ-норма на ИКЧФ на г-н Gian Maria Tani ( gianmaria.tani@gmail.com ). Основание за това е опцията в изискванията на ИКЧФ, съгласно която националните федерации имат право да предлагат състезатели с по-нисък рейтинг от 2450, ако той не намалява категорията на турнира.
3. Молим да бъдат официално публикувани на сайта на „БФКШ 2008” крайните класирания от вече завършилите ДИП за 2012 г. по блиц, рапид и за ветерани. Молим след името на всеки състезател да бъде посочено от кой клуб е бил картотекиран за съответното ДИП.
4. Молим да бъде официално публикуван на сайта на „БФКШ 2008” списък с картотекираните състезатели по кореспондентен шахмат за 2011 г., 2012 г. и 2013 г., както и от името на кой клуб са били картотекирани за съответната календарна година. Имаме сериозни съмнения за едновременна игра от два различни клуба през една година на някои състезатели, което е в разрез с изискванията на МФВС, а и знаем, че някои състезатели са играли некартотекирани.
5. Молим да се вземе решение за приключването на ДОП за 2011 г. в края на м. април, 2013 г., поради изтичане на определения 18-месечен срок, както и да се публикува след това на сайта на „БФКШ 2008” крайното официално класиране.
6. Молим да бъде свалена от сайта на „БФКШ 2008” информацията, касаеща т. 4 от Протокол № 28/14.03.2013 г., защото в нея се коментира невлязло в сила съдебно решение, чиито коментар считаме, че нанася неимуществени вреди на Ат. Куртенков.
7. Молим да получим информация, формуляри и документи, по които да направим своя отчет пред „БФКШ 2008” за 2012 г. с цел участие в разпределението на финансовите средства от МФВС и „БФКШ 2008”.
8. Молим да получим заверено копие от Протокол № 26/20.12.2012 г. на УС на „БФКШ 2008”, защото същият не е публикуван и нямаме информация какви решения са взети.
9. Молим отговорника за вътрешният календар г-н Ал.Парушев да ни изпрати всички актуални нормативни документи с евентуална заверка при необходимост.
10. Молим да ни съобщите какъв е съставът на комисиите към „БФКШ 2008”, защото информацията на сайта си противоречи с някои взети решения на УС.
11. Молим да получим приетия от УС бюджет на „БФКШ 2008” за 2013 г.
12. Молим да ни посочите с какво решение, на кого, къде е публикувано и по каква методика, е определен съставът на националните отбори за ХХ олимпиада, „Славянска купа”, както и българските участници в турнирите „Мемориал Александър Кипров” и „70 години кореспондентен шахмат в България”.
13. Молим да констатирате дали има конфликт на интереси при г-н Златин Стоянов с оглед на фактите, че той е национален селекционер и определя състава на националния отбор; председател е на Комисията за външните състезания, международните турнири и връзки с ИКЧФ и той определя кой и в какъв международен турнир ще играе (както и каква информация и на кого ще даде за предложенията за международни турнири). В същото време г-н Зл. Стоянов е включен в няколко състава на националния отбор, както и в няколко международни турнира, а количеството на валидните му за ИКЧФ-рейтинг към днешна дата партии е петдесет, което е драстично повече от редица други наши водещи шахматисти. Молим да констатирате дали има облагодетелстване в тази връзка и да го преустановите, ако има такова.
14. Молим да получаваме редовно всякаква информация за предложенията към „БФКШ 2008” за участие в международни и български турнири на български състезатели.
15. Молим да ни отговорите как се разбира победителите от даден полуфинал за ДИП за кой финал на ДИП се класират, както и в какъв срок имат възможност да упражнят това си право.
16. Молим да ни отговорите не противоречи ли на ППЗФВС, чл. 11, ал. 6 („Картотекирането има срок една спортносъстезателна година.”) текстът на Правилника за състезателните права на „БФКШ 2008”, чл. 7 („Картотеката е валидна в рамките на календарната година, за която е издадена, със следното изключение - състезатели, участващи в първенство под егидата на БФКШ, имат право да бъдат картотекирани през следващата календарна година от друг ШК, дори първенството да не е завършило.”)?
17. Молим да бъде обсъдена следната ситуация и да излезете със становище дали има извършени нарушения: Единадесетото ДОП е било от 15.09.2009 до 18.07.2011, като шампион става ШК "Карапчански" с играещия на 4. дъска С. Винчев. В следващото 12. ДОП (започнало на 01.11.2010 и завършило на 01.11.2012) ШК "Карапчански" се класира на трето място като на втора дъска от него участва Кр. Маринова (съпругата на С. Винчев), а С. Винчев играе на трета дъска от ШК "Хармония", заемащ четвъртото място. С други думи - от 01.11.2010 до 18.07.2011 С. Винчев е играл едновременно от два различни отбора в едно и също първенство, които са преки конкуренти за бронзовите медали на Република България.

Надяваме се, че ще получим отговор в законоустановения едномесечен срок.

01.04.2013 г. С Уважение!
Гр. Пловдив Председател:
(Ат. Куртенков)

-------------------------------------------------------------------------

ГОТОВ СЪМ ДА ДИСКУТИРАМ ТУК С КОГОТО И ДА Е БИЛО КОЯТО И ДА Е ОТ ГОРЕПОСОЧЕНИТЕ 17 ТОЧКИ.
Президент на ШК "Спартак" - Пловдив - viewtopic.php?f=41&t=921 . Гений и единствен официален представител на опозицията в българския шахмат! Родният шахмат не се ръководи правилно и затова върви надолу вече девета поредна година. РАЗРЕШАВАМ ВИ ДА ГОВОРИТЕ ЗА МЕН ВСИЧКО, КОЕТО ИСКАТЕ, ДОКАТО АЗ МОГА ДА ПРАВЯ ВСИЧКО, КОЕТО ИСКАМ!
User avatar
atakurt
Цар
 
Posts: 914
Joined: Tue Mar 18, 2008 12:43 pm
Location: София


Return to Всичко за шаха

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest